Rize Valiliği himayesinde yürütülmekte olan KodlaRize projesi kapsamında Çayeli’nde 5.6. sınıf Öğrencilerinin bir yıl içinde Robotik ve Yazılım projelerinin sergilendiği Çayeli Kodlama Festivali açılışı gerçekleştirildi.

Festivale İlçe Kaymakamı Oğuz Şenlik, Rize İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih Yelkenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, Çayeli Muhtarlar Derneği Başkanı M.Ali Şark, Rize İl Genel Meclisi Üyesi Cafer Kuru,  daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı iş birliği protokolü çerçevesince oluşturulan, Okul/Kurumlardaki Yemekhane, Kantin, Kafeterya, Büfe, Çay Ocağı Gibi Gıda İşletmelerinin Kontrol Ve Denetimine İlişkin Uygulama Kılavuzu doğrultusunda, yapılan denetimler ile Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında oluşturulan Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü kapsamında, öğrencilerimizin daha sağlıklı ortamlarda eğitim süreçlerini yürütme adına yapılan denetimler sonucu çalışmalarıyla farkındalık oluşturan okul müdürlüğünden idareci, öğretmen öğrenci temsilcileri ve kantin işletmecileri festivale katıldı.

Festival açılış öncesi ilçe kaymakamı Oğuz Şenlik, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı iş birliği protokolü çerçevesince oluşturulan, Okul/Kurumlardaki Yemekhane, Kantin, Kafeterya, Büfe, Çay Ocağı Gibi Gıda İşletmelerinin Kontrol Ve Denetimine İlişkin Uygulama Kılavuzu doğrultusunda, kurumlarında yapılan denetimler sonucu göstermiş oldukları özverili çalışmalardan dolayı okul müdürlüklerine ve kantin işletmelerine teşekkür etti ve onlara belgelerini takdim etti.

İlçe koordinatörü Hasan Yaman Kodla Rize Projesi hakkında kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı ve artınından festivalin açılışı gerçekleştirildi. Sergi büyük bir beğeni topladı.

Sergi sonunda yıl içerisinde çalışmalarını yürüten katılımcı öğrencilere belgeleri takdim edildi.

İlçe kaymakamı Şenlik, KodlaRize projesi kapsamında gelecek yıl bu festivali biraz daha ilerleteceğimizi belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ