Rize’nin Çayeli ilçesinde görev yapan imamlar, müftülüğün yaptığı çağrı ile bir araya gelerek Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Çayeli’nde imamlar arasında kan bağışı kampanyası başlatıldı. İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen kampanyaya imamlar büyük ilgi gösterdi. Çayeli Müftülük binasında gerçekleşen kan verme işlemleri için sıraya giren din görevlileri dağıtılan formları doldurduktan sonra birer ünite kan verdi. Kan bağışına ilçe Kaymakamı Oğuz Şenlik’te destek olmak amacıyla verdi.

Kurulan yataklara uzanan imamlar, kan vermek için sıraya girdi. İlçe Kaymakamı Oğuz Şenlik, kan vermenin önemine değinerek, '18 Mart Çanakkale zaferinin 103. Yıldönümü ve Şehitleri anma günü dolayısıyla Düzenlemiş olduğumuz bir etkinlikti. Düzenli olarak kan vermeye çalışıyorum, kan vermenin aynı zamanda hem kan verene hem de kanı alana faydası var. Zeytin Dalı harekatı nedeniyle ülkemizin kan ihtiyacının artmış olabileceğini düşünüyorum ve tüm vatandaşları mızı kan vermeye davet ediyorum ' dedi.

Çayeli ilçe Müftüsü Mehmet Uzun, kan bağışının din ve sağlık açısından çok önemli olduğunun da altını çizerek, 'Kan bağışı çok önemli bir insanlık görevidir. İnancımız gereği bir insana hayat veren insanlığa hayat vermiş gibidir. Bu sebeple bağışlanan kan ile bir insanın hayatının kurtulması bizim için en büyük mutluluktur. Kan Allah ın bir nimetidir. Kan veren insanın hiçbir kaybı olmuyor. Sağlık ve sevap açısında insanın kazancı olmaktadır. Bizde bu anlamda imam arkadaşlarla kendi aramızda böyle bir karar aldık. İmam arkadaşlarımız güzel bir katılım gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Kaymakamımız Sayın Oğuz Şenlik beye bizleri yalnız bırakmayıp kan vererek destek olduğu için özellikle teşekkür ediyorum.   ' diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ