Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl çocuklara yönelik Kur’an öğretimi, Hz. Peygamberin hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi derslerin verileceği iki aylık eğitim dönemini kapsayan yaz Kur’an kursları başladı.

Kursların başlaması dolayısıyla Çayeli Merkez Hacıbaşı Camisi'nde 25 Haziran Pazartesi günü başlayan eğitim kapsamında din görevlileri çocuklara dini ve ahlaki kavramların temelini veriyor. Yoğun katılımın yaşandığı kurslar 18 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Bu kapsamda Çayeli İlçe Müftüsü Mehmet Uzun, Hacıbaşı camiini ziyaret ederek çocuklara çikolata dağıttı ve çocuklarla konuşarak nasihatlerde bulundu. Müftü Uzun, Çayhaber’e verilen eğitimler hakkında bilgiler verdi. Uzun, çocukların yaz tatili münasebetiyle Kur'an sesiyle camilerimizi şenlendirdiğini ve o bakımdan son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Uzun, 'Yavrularımız okullarını bitirdiler. Şimdi bu tatilde camilerimizi bu güzel mekanları, güzellikleriyle masumiyetleriyle süslediler. 25 Haziran da başlayan ve 18 Ağustos ta son bulacak iki ay süreyle çocuklarımıza yönelik Kur’an eğitimi ve kendi milli ve manevi aidiyetleri, kimlikleri ülkemizin geleceği adına çok önemlidir. O bakımdan bu güzel vesileyi en güzel şekilde değerlendiren hocalarımıza velilerimize ve bu işe gönülden destek veren herkese teşekkür ediyorum.'

Uzun, çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurgulayarak, 'Onlar bize Allah'ın verdiği birer emanetlerdir. 4-6 yaş grubundaki öğrencilerinden ilk, orta okul ve lise çağına kadar bütün öğrencilerimizi Kur'an ve ibadetle buluşturmak için programlar yapıyor. Çocuklarımız camilerimizde önce insan, Müslüman olmayı, sevgiyi, saygıyı, iletişimi öğrenecekler. ' ifadelerini kullandı.

Yaz kurslarına devam etmek isteyen öğrenciler için kayıtlar devam ediyor. Öğrenciler, yaz kursuna devam etmek istedikleri camilerden ve Kur'an kurslarından kayıtlarını yaptırabilirler.

Öte yandan Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik’te Merkez Hacıbaşı caminde eğitim alan çocukları ziyaret ederek bir süre onlarla konuştu.

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ