Çayeli belediyesinin eski binasının yeni sahipleri belli oldu. Eski Belediye binasının bulunduğu yer Ak parti ilçe başkanlığına ve Çayeli Ticaret Odası’na kiralık olarak verildi.

Geçtiğimiz yıl Çayeli Kaymakamlığı ile Belediye binasının tamamlanmasının ardından mülkiyeti Çayeli Belediyesi’ne ait eski binanın birinci katı Ak parti ilçe başkanlığına kiralanarak verildi. Eski belediye binasının ikinci katı için Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası’nın trampa yöntemi teklifi Aralık ayında yapılan Çayeli belediyesi meclis toplantısında görüşüldü. Meclis toplantısında Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen’in Ticaret Odası'nın kamu yararına çalıştığından bütçe komisyonunun belirlediği değerin % 60’i bedelle trampasının yapılması teklifi meclis üyelerince kabul edilmedi. Ocak ayında yapılan meclis toplantısında Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen kiralama teklifi belediye meclisinde kabul edildi.  

Çayeli Belediyesi meclisinin aldığı karar şöyle; Gündeme eklenerek görüşülmesine karar verilen Çayeli Ticaret ve Sanayi odası başkanlığına ait 02.12.2015 tarih 578 sayılı yazı ile Mülkiyeti belediyemize ait Yenipazar Mahallesi Hükümet Meydanı No:1/301 adresinde bulunan eski belediye hizmet binası 3’üncü katının kiralama talebi görülüp müzakere edildi.

Belediye başkanının teklifi kabul edilerek; Mülkiyeti belediyemize ait Yenipazar Mahallesinde bulunan tapuda 1536 ada 11 parselde kayıtlı 126,74 m2 arsa paylı belediye sitesi 3’üncü kat 3 nolu bağımsız bölümünün (Eski Belediye Binası)  5393 sayılı Belediye Kanununun 15/h,18/e ve 75/d maddelerine göre Çayeli Ticaret ve Sanayi odasına 2886 sayılı yasanın 64’üncü maddesine göre 10 (on) yıllığına kiralanmasına, kira tespiti için kararın belediye encümenine tevdiine oy birliği ile karar verildi.

 

Editör: HABER MERKEZİ