Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce il merkezi ve Çayeli ilçesinde badminton (tüytop) kursu açıldığı bildirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, yaptığı açıklamada, il merkezi ve Çayeli ilçesinde ücretsiz badminton kursu açarak eğitime başladıklarını, ancak isteyenlerin hala kayıt yaptırabileceklerini belirtti.

Badmintonun çok eski dönemlere ait bir spor dalı olmasına rağmen yaygınlaşmasının yeni olduğunu anlatan Yılmaz, ''Dolayısıyla badminton ülkemizde de yeni, ancak hızla gelişen bir spor dalıdır. Rize olarak yeterli antrenör ve hakeme sahip olma şansını yakaladık. Bunun sporcu sayısına da yansımasını bekliyoruz'' dedi.

Yılmaz, badmintonun Rize'de daha fazla yaygınlaşması için il merkezi ve Çayeli'nde ücretsiz kurs açtıklarını, kursun okulların kapanmasına kadar süreceğini belirterek, kurslarda yetenekli olduğu belirlenen sporcuların lisans sahibi yapılacağını söyledi.

Badminton İl Temsilcisi Taner Şentürk ise badminton kursunun haftada iki gün ve ikişer saatlik bölümlerde verileceğini söyledi.

Badmintonun sakatlık riskinin en az olduğu zevkli ve görselliği son derece güzel olan bir spor dalı olduğunu vurgulayan Şentürk, ''Bu sporda hız, çabukluk, zeka ve estetiklik aynı anda sergilenmekte. Bu nedenle seyri de keyif verici bir spor dalıdır'' diye konuştu.

Şentürk, kursa katılımın fazla olmasını umduğunu kaydetti.

ardeşen haber

Editör: HABER MERKEZİ