Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Çayeli’nde Şairler Mahallesine 14 daireli Afet konutları bitme aşamasına gelmiş olup hak sahiplerine 2 ay erken teslim edilecek.

İç ve dış görüntüsü ile lüks bir şekilde inşa edilen afet konutları çok kısa bir sürede tamamlanmış olup ayrıca hak sahiplerine 2 ay önceden teslim edileceği belirtildi.

Çayeli İl Genel Meclisi Üyesi Cafer KURU yaptığı açıklamada, ' Afet konutları Çayeli ilçesinin muhtelif köylerinde 2005-2006 ve 2011 yıllarında meydana gelen afetlerden hak sahibi olan 14 afetzede için yapılan kalıcı konutlar hızlı bir çalışma ile tamamlanma aşamasına gelmiştir. Rize Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından sözleşmesi 12 Eylül 2014 tarihinde imzalanarak 370 gün de teslim edilmesi planlanan Afet konutları 2 ay daha erken hak sahiplerine teslim edilecektir. Afet konutları için Rize Valiliği il afet müdürlüğü tarafından belirlenen komisyon huzurunda dairelerin şerefiye değerleri belirlenerek kura çekimi ile hak sahipleri lüks dairelerinin sahibi olacak” şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ