Çayeli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlandı. Havanın yağışlı olması dolayısıyla Çelenk sunma programı kısa tutularak programa Çayeli Öğretmenevi Akşam Sanat Okulu’nda devam edildi.

Programa Çayeli Kaymakamı Oğuz ŞENLİK, Belediye Başkanı Dr. Atilla ESMEN, öğrenci ve çok sayıda davetli katıldı. Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla ESMEN günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmasında bugün Afrin de verilen mücadele ile 100 yıl önce dedelerimizin verdiği mücadeleden farklı olmadığına vurgu yaptı. Özellikle gençlerimizin bu konuda tarih bilinciyle dolu olmaları ve tarihten ders almaları gerektiğine vurgu yaptı.

Tören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, Yamantürk Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Törenin final kısmında 15 gün gibi çok kısa bir sürede hazırlığını tamamlayan Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesi mehteran gösterisi sahne aldı. Kısa sürede hazırlanmalarına rağmen Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Gösterisi büyük bir beğeni topladı. Gösteri sonunda salonda bulunanlar Mehteran Ekibini ayakta alkışladı. Gerek İlçe Kaymakamı Oğuz ŞENLİK, gerek protokolde yer alan kişiler bu güzel gösterinin hazırlanmasında emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ