Mübarek beldelere, ümmet-i Muhammed için dua etmek, gözyaşı dökmek üzere giden Umre adayları bu sabah (Çarşamba) Çayeli Sahil Camii önünden uğurlandı.

Gözyaşlarının sel olduğu uğurlama merasiminde, Çayelili Umreciler yakınlarından tekbirler ve telbiyeler eşliğinde vedalaşıp, bir birinden helallik aldılar.

Programın sonunda Umrecilere bazı tavsiyelerde bulunan Mustafa Uzun Hocaefendi Sabır ve Edep vurgusu yaptı. O mübarek beldeler de gördükleri bazı ufak tefek hoş olmayan şeyleri dile getirmemek gerektiği, o şekilde davranmanın doğru olmadığı, mukaddesata hürmetsizlik olacağını ifade etti. Sabırlı olunmadığı takdirde bir Müslümanın birçok ibadetlerinin, bir gönül kırmakla aldığı günahı karşılayamayacağından bahsetti.

 Orada ki tüm umrecilerin Allah-ü Telanın misafirlerinin olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade ederek, orada bir Müslümanı incitmek Mevlanın misafirini incitmek olduğunu söyledi. Ayrıca; memleketteki Müslümanları, İslami Hizmetleri de dualarında unutmamaları gerektiğini ifade ederek, Kur’an Kursları ve Talebe Yurtlarımızda okuyan binlerce ehl-i ilim evladımızın hem adetleri hem de keyfiyetlerinin artması için dua istedi.

Umrecilere yapılan nasihatlerin ardından Sırtköy Camii İmam Hatibi Sabri Altay Hocaefendi de dûa ederek, orada hazır bulunan tüm Umreci ve yakınları âminler diyerek program sonlandı.

Hizmet Turizm Rize Sorumlusu İsmail Yücal yaptığı açıklamada; Rize’den bu sene 5 ayrı tarih de Umre Programı düzenlemenin sevincini yaşadıklarını ifade ederek. “Amacımız; ticaret yapmak, para kazmak değil, Umrecilerimize tamamen kendilerini ibadete verebilecekleri imkânları sunmak suretiyle, farzlarına, vaciplerine, sünnetlerine, müstehablarına ve hatta edeplerine varıncaya kadar noksansız bir Umre yaptırmaktır.

 Maksat duaların kabul olunması olunca ki; tüm Dünya Müslümanlarının huzuru ve refahı buna bağlıdır, o zaman Umrecilerimizin yedikleri ve içtiklerinin de çok özenle ve dikkatle hazırlanıp sunulması gerekiyor. Biz Hizmet Turizm olarak Hacı ve Umrecilerimizin kaldığı otellere Türkiye’den aşçılar götürerek ve yurt dışından ithal edilen donmuş et kullanmayarak bu hassasiyeti en yüksek seviyede gösteriyoruz. Zira  Peygamber Efendimiz (S.A.V.) “Duanın kabul olması için helal ye! Bir lokma haram yiyenin, kırk gün ibadetleri kabul olmaz.” (Taberani) buyurmuştur.

Ocak, Şubat ve Mart ayındaki UMRE PROGRAMLARI için tüm Umre Adaylarını “ Tam bir Hizmet ve Tam bir İbadet” için “HİZMET TURİZM” farkını yaşamaya davet ediyoruz. İrtibat için 0505 654 16 65- 0505 815 61 61 numaraları arayabilirler.” Dedi.

Editör: HABER MERKEZİ