Kıtaları birleştiren Maraton'da Çayeli Vakfı Gençlik Platformu yerini aldı. Çayeli Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Zeki Saruhan da gençleri zorlu maratonda yalnız bırakmadı.

   Çayelili gençler İstanbul’da bu yıl “Çocuklar İçin Koş” temasıyla gerçekleştirilen 39. Avrasya Maratonu’nda Rizeli 15 Temmuz Şehitlerimizi unutmayarak şanlı isimlerinin yer aldığı pankartları Asya’dan Avrupa’ya ulaştırdı.

   Çayeli Vakfı Gençlik Platformu Başkanı Ahmet Kadir Çakır: “Gurbette genç kardeşlerimizle sık sık bir araya gelmekteyiz. Mümkün oldukça birlikteliğimize anlam katmaya çalışıyoruz. Her etkinliğe derin anlamlar yükleyen ekibimizle, 15 Temmuz darbe girişiminde verdiğimiz şehitlerimizi rahmetle yad ettik. Rizeli şehitlerimizin isminin yazılı olduğu pankartları ve bütün şehitlerimizi taşıyan kalplerimizi bir kıtadan diğer kıtaya yürüyerek ulaştırdık. 15 Temmuz gününü hatırlayarak milli ve manevi duygularımızı kuvvetlendirdik. Birlik olmanın önemini yaşadık ve kardeşlerimizle duygularımızı paylaştık.  Ve milletimiz bilmelidir ki, bu gençlik bu ülkede var olduğu sürece bir daha asla 15 Temmuzdaki gibi hain kalkışmalara müsade etmeyecektir.

   Sağlıklı yaşam mesajlarının verildiği, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle tüm Milletimizin spora davet edildiği bu güzel programın yorgunluğunu, Beşiktaş sahilinde tulumumuzun hoş sesiyle ve boğaza karşı horonumuzla dindirdik. Katılım sağlayıp bizleri yalnız bırakmayan tüm kardeşlerimize ve büyüklerimize teşekkür ederiz.” Şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ