1993 Çayeli doğumlu Avukat İsmail Öztürk, AK Parti Rize İl Başkanlığı’ndan adaylık başvurusu yaparak 27. Dönem Milletvekilliği için aday adayı oldu.

1993 yılında Çayeli’nde dünyaya gelen İsmail Öztürk ilk ve ortaöğrenimini burada tamamladıktan sonra lisans eğitimi için Ankara’ya yerleşmiştir. 2011 yılında giriş yaptığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2015 yılında mezun olmuş ve akabinde avukatlık stajıma başlamıştır. 2016’dan bu yana avukatlık mesleğimi icra etmektedir.

Eğitim hayatı boyunca çeşitli öğrenci faaliyetlerinde bulunan Öztürk, üniversite bünyesinde topluluk başkanlıkları yürütmüş ve dergi editörlükleri yapmış, Milli Türk Talebe Birliği, Birlik Vakfı, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) gibi sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinde aktif olarak yer almıştır. Bu dönemde katıldığı HUDER’in 2016 yılında yönetim kurulu üyeliğine seçilmiş ve halen HUDER Genel Başkan Yardımcılığını yürütmektedir. HUDER bünyesinde kurduğu ve başkanlığını yürüttüğü Gençlik Komisyonu ile 48 ilde gençlik teşkilatlarının oluşmasına öncülük etmiştir.

Mesleğinde 2’nci yılını geçiren genç avukat, avukatlığın getirmiş olduğu kamu görevi niteliği gereği kamu yararına faaliyetlerine durmaksızın devam etmektedir. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında tamamen karşılıksız olarak şehit yakınları ile gazilerimizin vekilliğini üstlenen Öztürk, devam eden davalarda vatan borcu olarak gördüğü bu hizmetini kesintisiz olarak sürdürmektedir.

İsmail Öztürk bu göreve talip olarak, şimdiye kadar yapmış olduğu faaliyetlerin üzerine daha fazlasını koymayı ve bu kutlu yürüyüşe tüm varlığıyla daha çok destek verebilmeyi hedeflemektedir.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ