Rize Valiliği ve Çayeli Kaymakamlığının destekleri ile Çayeli’nde dalgıçlık eğitimleri başlatıldı.

Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Kulübü Derneği bünyesinde başlatılan ve yoğun talebin olduğu dalgıçlık eğitimlerinin ilk etabına 10 öğrenci ve 10 sivil vatandaş katıldı.

Çayeli Denizcilik Lisesinde başlatılan teorik eğitimler sonrası Rize Olimpik Yüzme Havuzunda dalış eğitimlerine başlayan kursiyerlerden başarılı olanlar ikinci uygulama eğitimlerini denizde tamamladı.

Kursiyerler arasında yer alan Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk de eğitimlerini başarıyla tamamladı. Dalış Eğitmeni Nedim İrfanoğlu tarafından verilen ve iki ay süren eğitimler sonunda kursa başlayan 20 kursiyerden 18 tanesi başarılı olarak uluslararası dalgıçlık sertifikası almaya hak kazandı. Eğitimlere ÇAYDEN Spor Kulübü bünyesinde sekizer kişilik guruplarla devam edilecek.

cayeli’nde-dalgiclik-egitimleri-(1).jpg

Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk yaptığı açıklamada; Çayeli ilçesinin bir deniz şehri olduğunu dalış kültürünü burada geliştirip gençler arasında yaygınlaştırarak gençler için yeni bir istihdam imkanı kazandırmaya gayret ettiklerini söyledi.

Dalış sporunun çok zevkli bir spor olduğunu ifade eden Öztürk, gençleri bu sporu yapmaya davet ederek Rize Valisi Kemal Çeber’e faaliyetlerin yürütülmesinde sağladığı destekten dolayı teşekkür etti.

Çayeli Denizcilik Lisesi, ÇAYDEN Spor Kulübü Derneği aracılığıyla çeşitli projelerden kaynak sağlayarak; dalış eğitimleri, rafting ve kano sporunun Çayeli’nde yaygınlaştırılmasına ve milli sporcular yetiştirilmesine katkı sağlamaktadır.

cayeli’nde-dalgiclik-egitimleri-(12).jpgcayeli’nde-dalgiclik-egitimleri-(2).jpgcayeli’nde-dalgiclik-egitimleri-(3).jpgcayeli’nde-dalgiclik-egitimleri-(13).jpgcayeli’nde-dalgiclik-egitimleri-(4).jpgcayeli’nde-dalgiclik-egitimleri-(6).jpgcayeli’nde-dalgiclik-egitimleri-(10).jpgcayeli’nde-dalgiclik-egitimleri-(9).jpg

Editör: HABER MERKEZİ