Rize de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) projesi toplantısı Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde yapıldı. Toplantıya Vali Yazıcının yanı sıra İlçe Kaymakamı Turgay Ünsal, İlçe Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, Garnizon Komutanı Binbaşı Uğur Dalgıç, Emniyet Müdürü Fikret Avcı, Büyük köy Belediye Başkanı Mustafa Külünk oğlu, Madenli Belediye Başkanları Necip Yazıcı, STK Temsilcileri ve sürecin ana aktörleri okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Toplantıda ilk sözü ilçe Kaymakamı Turgay Ünsal aldı. Projenin maddi kısımlarıyla ilgili bilgiler veren Ünsal, Çayeli Bakır İşletmelerinin başlangıç olarak 18.000 TL değerinde kitap yardımında bulunduğunu söyledi. Özellikle TEOG dönemindeki öğrencilere yönelik birçok deneme sınavlarının yapılması planlandığını, hafta Sonu yetiştirme kurslarına ağırlık verileceğini ve okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesi konusuyla özellikle ilgileneceklerini söyledi. STK’lardan da yardım beklediklerini vurgulayan Kaymakamı Turgay Ünsal 15 Ekim Çarşamba günü branş hocalarına yönelik bir toplantının daha yapılacağını söyledi.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin DURMUŞ katılan herkese teşekkür ederek söze başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Türkiye’nin geleceğini şekillendirmek istiyorsak bunu ancak eğitim ile gerçekleştirebiliriz. Biz bu projeyi yaparken eğitimin niteliğini arttırmak ve farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Aydınlık ve güçlü bir Türkiye ancak bu şekilde oluşabilir.’’

Toplantıda son konuşmayı yapan Rize Valisi Ersin Yazıcı; Programa katılıp bir anlamda projeyi sahiplendiğini gösteren katılımcılara teşekkürle konuşmasına başlayan Vali Yazıcı Programı nasıl oluşturduklarını ve neyi hedeflediklerini katılımcılara aktararak onlardan da katkı sağlamak hususunda söz aldı.

İşlerinin çok zor olacağını gözle görülebilir gelişmelerin zaman alabileceğini ifade eden Vali Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Ancak bu işe dokunmak zorundayız. Bizim çocuklarımız diğer çocuklardan daha az zeki olmadığına göre sıkıntı başka yerlerde. Bizde o sıkıntıyı gidermek durumundayız. Projeye baktığımızda içinde yeni hiçbir şey yok. Ancak yapılmayan şeyler var. Biz biliyoruz ki bu eksiklikleri giderdiğimizde bu işi başarabiliriz. Rize’nin sıralaması buraya yakışmıyor. Biz bu konun takipçisi olacağız. Öğrenciyi ve veliyi oyuna sokacağız ve kısa zamanda etkisini göstereceğine inanıyoruz.’’

İlçe kaymakamının ve Milli Eğitim Müdürünün projenin sürekli takipçisi olacağı için sıklıkla okul ziyaretlerinde bulunacağını belirten Vali Yazıcı protokol üyelerinden hafta 1 gün dahi olsa okullara gidip kitap okuma saatlerine katılmalarını istedi.

Konuşmaların ardından RENK projesinin Çayeli ayağında görev alan idareciler ve öğretmenler çalışmalara devam ettiler.

 

Editör: HABER MERKEZİ