Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan Çayeli Denizcilik Lisesi Spor Kulübü Derneği “Çayeli Raftingin Merkezi Oluyor” Projesini hayata geçirdi.

Projenin açılış programına Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk, Belediye Başkan Vekili Yusuf Ziya Şerifoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Naci Atasever, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Mert, Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Muhammet Yılmaz, Gençlik Merkezi Müdürü Emre Çataklı, Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Müdürü Hızır İlyas Ölker, İl Dernekler Müdür Vekili Timur Arslan, Doğuş Çay Salarha Fabrika Müdürü Ersin Erten, Çayeli Sanayisi ve Denizcilik Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Kadir Sırtlı, GolaGuri Dağcılık Kulübü Başkanı Leyla İslamoğlu ve Yardımcısı Nihat Parlak çok sayıda daire amiri ve sporcu katıldı.

Açılışın ardından Çayeli’nde göreve yeni başlayan ilçe kaymakamı Mehmet Öztürk, Belediye Başkan vekili Yusuf Ziya Şerifoğlu ile birlikte deniz turu attılar.

AMAÇ RAFTİNG SPORUNU YAYGINLAŞTIRMAK

Proje Koordinatörlüğünü Denizcilik Lisesi Müdürü Oğuz Çelik’in yaptığı ve T.C. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca desteklenen projeyle; Rize ilinde rafting sporunu yaygınlaştırmak, gençleri spora yönlendirerek sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamak, Spor yoluyla gençlerin bağımlılıklardan kurtulmasını sağlamak amaçlanmaktadır.

GENÇLER ZAMANLARINI VERİMLİ KULLANACAK

Programda bir konuşma yapan Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk; İlçemizde yürütülen proje faaliyetlerinden memnuniyet duyduğun, bu tür projelerle gençlerimizin serbest zamanlarını verimli kullanarak bağımlılıkla etkili mücadele edilebileceğini ifade etti.

25 SPORCUYA EĞİTİM VERİLECEK

Rafting antrenörü Hasan Basri Yazıcı tarafından 25 sporcuya proje kapsamında 530 saat rafting uygulama eğitimi verilmesine başlanmıştır. 102.100,00 TL bütçe ile yürütülecek olan proje Haziran 2018 ile Mayıs 2019 tarihleri arasını kapsamaktadır.

Çayeli Denizcilik Lisesi Spor Kulübü Derneği bünyesinde yürütülen proje ile Denizcilik Lisesinde okuyan öğrencilerin Rafting ve Kano Milli Takımlarına daha çok sporcu kazandırması amaçlanmaktadır. Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Lisesinden bu güne kadar 7 sporcu Milli Takıma yükselme başarısını göstermiştir.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ