ŞEMSETTİN SARI/RİZE

Rize’nin Çayeli ilçesinde yapılan bir organizasyonla “Yetim Öğrenciler” gönüllerince doyasıya eğlendiler.

Birinci yarıyıl sömestir tatilinin  son haftasında Çayeli İHH tarafından tertiplenen eğlence, moral ve motivasyon partisine çok sayıda yetim öğrenci ve bir kısım veli katıldı.İlçenin ASO (Akşam sanat Okulu) eğlence salonunda tertiplenen etkinlikte çocuklar hem tanıştılar ve hamde sınırsız bir şekilde eğlendiler.

Çayeli İHH Hanım aktivistleri tarafından hazırlanan ev yapımı ikramlardan oluşan sabah kahvaltısından sonra yapılan duanın ardından yönetim kurulu adına bir konuşma yapan aktivist Şemsettin Sarı yetim öğrencilere yönelik bu tür etkinliklerin belli aralıklarla yapılacağını ifade ederek  “Çayeli İHH olarak bugün burada sizleri ağırlamaktan büyük bir onur duyuyoruz. Çünkü siler Allah’ın sevgili kulu ve habibi olan Hz.Muhammed (sav)’ın taşıdığı “yetimlik” vasfıyla donatılmış bulunmaktasınız. Bugün yokluğunu çektiğiniz anne ve babanızın yarın öte alemde ecrini cennette inci, yakut,zümrüt gibi kıymetli taşlardan yapılma saraylarda ağırlanmakla göreceksiniz.İnsanlar beş parmağın müsavi olmadığı gibi müsavi değillerdir.Rabbim dileseydi eşit yaratırdı.Fakat bunun altındaki hikmetin ne olduğunu biz bilemediğimiz için sabırlı olacağız.Mutlaka sabredenlerle beraber olacağını beyan eden Rabbimiz size başarılarla dolu bir yaşam nasip etsin.”  dedi.

Daha sonra İHH’nın yurt içinde ve yurt dışında yaptığı faaliyetle ilişkin sinevizyon görüntülerini izleyen  yetim çocuklar mendil kapmaca, kör ebe, minik bilgi yarışması,balon kapmaca gibi bir dizi etkinlik çerçevesince gönüllerince eğlendiler.

Çayeli İHH Hanım komisyonu ve Yönetim Kurulu üyesi aktivist İbrahim Balcı’nın organize ettiği etkinlik sonrası etkinliğe katılan çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Uzak noktalardan getirilen aileler Çayeli Belediyesinin tahsis ettiği araçla yine adreslerine bırakıldı.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ