ŞEMSETTİN SARI/RİZE

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Huzur Evlerinde barınanlar için başlatmış olduğu “ikinci bahar” seferberliği kapsamında Çayeli İHH gönüllüleri Rize’nin Fındıklı ilçesinde bulunan Fındıklı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Yaşlılara duyulan saygıyı artırmak ve toplumdaki yaşlılara yönelik olumlu davranışların geliştirilmesini hedefleyen Çayeli İHH Hanım komisyonu üyeleri huzur evinde kalan ve “ikinci bahar” larını yaşayan 55 yaşlı ve bakıma muhtaç kişiye lokum ikramında bulundular.Ayrıca hayır sahibi esnaflardan ve aralarında toparladıkları kışlık yün patik, seccade, tespih, takke, eşarp ve çorap gibi hediyeliklerden oluşan paketler sundular.

Duygusal anların yaşandığı ziyaret esnasında gözyaşlarına hakim olamayan Çayeli İHH Hanım komisyonu gönüllüleri adına duygularını ifade eden komisyon başkanı Meryem Güçlü bu tür ziyaretlerin daha sık aralıklarla düzenleneceğine dikkati çekerek “Amacımız özellikle gençlerin yaşlılara yönelik tutumlarını olumlu yönde geliştirmek ve nesiller arası dayanışmayı artırmaktır” dedi.

Gençlerin ve yetişkinlerin yaşlılara bakış açılarının olumlu olması halinde toplumun da birbirine kenetleneceğini belirten Güçlü “Yüce Allah Kur’an-i Kerimin Ankebut süresi sekizinci ayetinde –(Biz insana ana-babasına iyilik etmesini emrettik) buyuruyor” hatırlatmasını yaptı..

Öte yandan Çayeli İHH Hanım aktivistlerinden oluşan ziyaretçi gurubuna Çayeli Kent Konseyı Kadın Meclisi Başkanı ve arkadaşları da eşlik ederek ziyaret sonrası huzur evi sakinleri ile birlikte fotoğraf karesinde yer aldılar..

Çayeli Belediyesinin tahsis ettiği otobüs ile Çayeli’nden Fındıklı’ya giden gönüllü aktivistler Fındıklı vadisini ve bu vadide bulunun bir kısım  yöresel tarihi eski evleri de ziyaret ettiler.

Editör: HABER MERKEZİ