Çayeli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan el sanatları kursuna katılan kursiyerlerin yaptıkları ürünler hazırlanan yıl sonu sergisinde görücüye çıktı.

Çayeli Kazım Ayvaz Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen sergi açılışına Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih Yelkenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, Çayeli ilçe Emniyet Müdürü Fikret Avcı, Çayeli Gençlik Spor İlçe Müdürü Muhammet Yılmaz, Çayeli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sami Kılıçbay, Daire Amirleri, kursiyerler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okumasının ardından çocukların oyun havalarını oynamasının ardından ney dinletisi yapıldı.

Çayeli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sami Kılıçbay, açılış konuşmasını yaparak açılan kurslar hakkında bilgiler verdi. Kılıçbay, “2015-2016 eğitim öğretim yılında kurumumuzca bayan ve baylara yönelik toplam 223 kurs açılmıştır. Açık öğretimde orta okula  23 bayan 14 erkek toplam 37 öğrenci, açık liseye 144 bayan 136 erkek toplam 280 öğrenci  aktif öğrenci devam etmektedir.”

Kılıçbay, “Eğitim fakültesi öğrencilerinin boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla İngilizce Seviye, İşaret Dili, Saz, Gitar, Diksiyon, Ney, Osmanlıca, Step Aerobik, Resim Okullar Da İse Hayat Olsun Projesi Kapsamında Saz, Gitar, Karete, Judo, Futbol, Halk Oyunları, Kurani Kerim, Elif Ba, Arapça, Diksiyon, Resim, Santranç, Drama, Beden Eğitimi, Dart ve Dama kursları verilmektedir. Bayan istihdamına yönelik olarak da cam süsleme ve elde cam dekorlama atölyelerinin yanında, hasır bilezik örme, Kazaziye, Tel garı, Bakır işleme ve süsleme kurslarını atölye şeklinde Madenli beldemizde açmayı planlamaktayız. Ayrıca Çayeli halk eğitim merkezi olarak kurumsal bir kimlik altında daha etkili ve verimli olabilmesi için, Halk eğitime ait bir binaya ihtiyaç vardır” dedi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, “Kursiyerlerimiz tarafından hazırlanan sergimizin açılışını bugün yapıyoruz. Halk eğitimi bizler için çok önemli. Çünkü geleneklerimizi bugüne getiren, halk eğitimi merkezi faaliyetleridir” dedi.

Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal ise yaptığı konuşmada, “Çayeli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yıl içinde 223 kursun açıldığını, bu kursların neticesinde bugün burada genel bir bakış yaptığımda yapılan hazırlıklar ile bir süslenmiş gelin evi havası gördüm. “

Ünsal, tamamlanan kurslardan 2500 civarında kursiyerin başarılı olduğunu kaydetti. Ünsal, “kursiyerlerimizi verdikleri bu gayretli çalışmalarından dolayı kutluyorum. Halk Eğitimi Merkezi’ndeki kurslara katılarak sahip oldukları bilgi ve kabiliyetlerini geliştirdiler. Halk Eğitimi yöneticilerimize, hocalarımıza ve kurslara katılan bütün kursiyerlerimize bu etkinliklerin hazırlanmasında emeği geçen tüm personelimize de ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Açılış töreninin yapılmasının ardından Kaymakam Ünsal ve beraberindekiler sergiyi gezerek el emeği göz nuru ürünleri inceledi. Kaymakam Ünsal yapılan ürünleri yakinen inceleyerek ürünler hakkında bilgiler aldı.

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ