Çayeli’nin en güzel imkânlara sahip okulu 'Kaptanpaşa İzzet Akçal Yatılı Bölge Ortaokulu'

Okul, Rize’nin Çayeli ilçesine tam olarak 20 km mesafede bulunan Kaptanpaşa Köyü’nde yer almaktadır. Öğretmen ya da yardımcı personel anlamında hiçbir eksiği bulunmayan kurum bünyemizde toplamda 11 öğretmen ile 6 yardımcı personelimiz görev yapmaktadır.

Kız ya da erkek fark etmeksizin, isteyen bütün öğrencilerimizin 4. Sınıftan itibaren (5.6.7.8. sınıflar) yatılı okuma fırsatının bulunduğu okulda, eğitimine yatılı olarak devam eden öğrencilere devlet tarafından belli miktarlarda burs verilmektedir. Ayrıca okul müdürlüğü de ülkemizin dört bir yanında faaliyet gösteren gerek sivil toplum kuruluşları ve gerekse de çeşitli resmi kurumlarla iletişime geçerek öğrencilerin maddi manevi her türlü ihtiyacına cevap vermeye gayret etmektedir.

Okula ait öğrenci yurdunda odaları 3 kişilik olarak düzenlenmiş olmakla birlikte bütün odalarımız otel konforuna sahiptir. Yatılı öğrencilere okul pansiyonumuzda, sabah, öğlen, akşam ve akşam saat sekizde atıştırmalık olmak üzere toplam dört öğün yemek servisi yapılmaktadır. Ayrıca yemekler yemek şirketleri aracılığı ile değil; kendi çalışanları tarafından pansiyon mutfağında hazırlanarak yine kendi çalışanları tarafından servis edilmektedir. Her hafta 22 çeşit yemeğin pişirildiği mutfakta öğlen ayrı, akşam ayrı çeşit yemek çıkartılmasına özen gösterilmektedir.

Yatılı öğrencilerin eğitimine son derece önem verilmekte ve her akşam belletici öğretmenler eşliğinde etüt saatleri düzenlenmektedir. Sakin doğası ve eşsiz konforu ile bütün çocuklarımıza aile sıcaklığını hissettirmeye çalışan okula ulaşım, günün her saatinde mümkündür. Yatılı öğrencilerin belli dönemlerde aileleriyle buluşmaları sağlanmakta, öğrenciler, çeşitli kuruluşlarla yürütülen projelerle en az iki haftada bir evlerine gönderilmektedir.

Editör: HABER MERKEZİ