Haber-Foto : Tuncer KUŞ/Çayhaber

Çayeli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü personelince, 'İyi Dersler Şoför Amca Projesi' kapsamında, okul servis şoförlerine trafik konusunda eğitim verdi.

Trafik güvenliği konusunda farkındalığın geliştirilmesi ve trafik kazalarından doğan can ve mal kayıplarının azaltılması amacına yönelik Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen “Trafikte Sorumluluk Hareketi” isimli proje kapsamında yürütülen “İyi Dersler Şoför Amca” isimli çalışmanın bilgilendirme toplantısı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirildi.

Çayeli Hizmet içi  Toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine öğrenci servisi esnafı yoğun ilgi gösterdi. Seminerde  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet AŞÇI, Sağlık Meslek Lisesi Öğretmenlerinden Vildan BOZKURT ve Polis Memuru Ahmet KURTBEYOĞLU hazır bulundu. görüntülü sunum ile gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını Çayeli İlçe Milli eğitim Müdürlüğü Taşımalı Eğitim hizmetlerinden sorumlu şube müdürü Mehmet  AŞÇI gerçekleştirdi. Aşçı  konuşmasında: 'Trafik güvenliği konusunda farkındalığın geliştirilmesi, trafik kazalarından doğan can ve mal kayıplarının azaltılmasına yönelik koruyucu önlemler alınması ve trafikte sorumluluk bilincinin arttırılması amacıyla ' İyi dersler Şoför Amca' konulu okul servis şoförleri eğitim toplantısı düzenledik. Trafik ortamı insan ağırlıklı bir ortamdır. Güvenli bir ortam için sürücülerimizin sürekli eğitimi temel teme çözüm odağımızdır. Servis hizmetlerinin kalitesinin gelişmesinin en etkin ve verimli yolu araç kalitesini geliştirmek ve sürücülerimizin eğitimini sürekli vermekten geçer. Toplu ulaşımda kaliteli için eğitim temel ilkemizdir. Bu eğitimler çocuklarımıza vermiş olduğumuz değeri göstermektedir. Türkiye'mizin değişik şehirlerinde istenmeyen kazalar hafızamızda yer ediyordur. Örneğin bir şehrimizde bir sürücümüz ger geri giderek bir öğrencimizin ölümüne sebep olmuştu. Bir başka şehrimizde bir öğrencimiz minibüsün kapısına sıkışarak ölmüştü. Öğrencilerimizin hayatı için güvenlik bizim için çok önemlidir. Çocuklarımızı en iyi şekilde ve güven içerisinde taşımak istiyoruz. Servisçiler olarak eğitimin önemli bir parçası olduğunuzu belirtmek istiyorum. Eğitim serviste başlıyor. Okul yolunda geçirilen vakit ailelere kısa gibi gelse de çocuk sabah gözlerini açar açmaz servise biniyor günün sonunu yine serviste tamamlıyor. Servisler çocukların sosyal yönden de gelişimine katkı sağlıyor. Servis şoförlerimiz çocukların servisçi amcalarıdır aynı zamanda. Diğer araçlar can taşıyor. Fakat bizler ise canların canını taşıyoruz. Emanet bizim kültürümüzde canımızdan kıymetlidir.  Tüm okul servis aracı kullanan şoförlerimizin, çocuklarımızın güvenliğini sağlamaya yönelik bu şartlara uymalarını temenni ediyorum' dedi. Aşçının konuşmasının ardından Eğitim seminerinde İlçe Trafik şubede görevli ve polisin güler yüzü Ahmet KURTBEYOĞLU sunumu ile servis şoförlerine önceki yıllarda yaşanan trafik kazaları ve sebepleri, görüntü ve fotoğraflarla anlatıldı.

 

Ayrıca trafik kuralları, hız kuralları, cep telefonu kullanımı, alkol, takip mesafesi, durma, duraklama ve park etme, yolcu indirme-bindirme ve kuralları, emniyet kemeri kullanımı, geçme ve geçilme kuralları, şerit izleme ve şerit değiştirme, ilk yardım ve iletişim konularında detaylı bilgiler verildi. 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ