YÖK’ün 2015 yılında uygulamaya koyduğu akademik teşvik puanları baz alınarak hazırlanan Devlet Üniversiteleri Sıralaması (DUS) 2016 Raporu’na göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi, değerlendirmeye alınan 62 Eğitim Fakültesi arasında en başarılı 7. Eğitim Fakültesi oldu.

1997 yılında kurulmuş olan Eğitim Fakültesi, halen 103 öğretim elemanı ve 1733 lisans öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Fakültede ayrıca 149 öğrenciye lisansüstü eğitim imkânı sunulmaktadır. Üniversitemizin kurumsallaşmasını ve gelişimini büyük oranda tamamlamış olan fakültelerinden biri olan Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin eğitim-öğretim faaliyetlerindeki yoğun çalışmaları yanında, akademik faaliyetlerdeki gayretleri de, bu şekilde hazırlanan raporla tescillenmiş oldu.

RTEÜ Basın, Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü'nden konuyla alakalı yapılan açıklamada; 'Eğitim Fakültemizin 2015 akademik teşvik puanlarına göre değerlendirmeye alınan ülkemizdeki 62 Eğitim Fakültesi arasında 7. sırada yer alması çok önemli ve anlamlı bir olaydır, büyük bir başarıdır, Üniversitemiz açısından gurur verici bir durumdur. Bu başarının ortaya çıkmasında katkıları olan Eğitim Fakültemiz öğretim elemanları ile Eğitim Fakültemizin yönetimini tebrik ederiz' şeklinde açıklamada bulunuldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ