Haber-Foto: Tuncer KUŞ

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi(RTE) Çayeli Eğitim Fakültesi ve Ülkü Ocakları tarafından yaklaşık 250 üniversite öğrencisinin katılımı ile Ege Üniversitesi öğrencisi Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun İzmir'de öldürülmesini düzenledikleri basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

İzmir'de Ege Üniversitesi'nde Karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Çayeli’nde Ülkü Ocakları üyeleri Çayeli Eğitim Fakültesi kampüsünde protesto yürüyüşü düzenledi. Merkezi Fakülte girişi önünde düzenlenen basın açıklamasına Rize MHP Eski İl Başkanı ve Milletvekili aday adayı O. Cem Kazmaz, Çayeli MHP İlçe Başkanı Ali Küçükislamoğlu, Rize Ülkü Ocakları Başkanı Recep Bakırcı, Çayeli Ülkü Ocağı Başkanı Sami Çomoğlu,Çayeli Ülkü Ocağı Teşkilatı Başkan Yardımcısı Yavuz Çepni, Çayeli Eğitim Fakültesi Teşkilat Başkanı Muhammet Samet Şahinbaş, Ülkü Ocakları RTE Üniversitesi Teşkilat Başkanı ve yaklaşık 250 Kişilik öğrenci katıldı. Ülkü Ocakları RTE Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi Teşkilat Başkanı Muhammet Samet Şahinbaş, Ege Üniversitesi'nde öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu anmak için toplandıklarını belirterek, 'Şehidimiz tek düşürülerek kahpece, haince ve şerefsizce katledilmiştir. Şehit Fırat Çakıroğlu da polis korumasındaydı. Kim koruyabildi. Mevcut hükümetin yaptığı bazı uygulamalardan dolayı ülkücü arkadaşımız şehit düştü. Ülküdaşımız bıçakla yaralanmış ve 45 dakika yerde yatarak şehitlik mertebesine ulaşmıştır. O zaman bu polis, rektör, bu insanlar neredeydi ? Ülkücü hareketi hiç kimse engelleyemeyecek. Biz susuyoruz diye bizi uysal sanıyorlar. Öyle sanmasınlar. Elbet verecek bir cevabımız var. Artık bardağın son damlası da taştı. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır.. 'Türk unsurunu alt kimlik olarak göstermeye çalışanlar zannetmesinler ki bu millet sizlerin altında kalır. Sizlerin mezalimine sessiz kalır. Dün nasıl ki yedi düvele karşı birleşip o bozgunu bozan bu millet aynı şekilde bugün yapılmaya çalışılan, oynanmaya çalışılan oyunu da çok ağır bir şekilde bozacaktır' dedi.

Basın Açıklaması sırasında polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız bir şekilde ayrıldı. 

Editör: HABER MERKEZİ