Şemsettin SARI

Türkiye genelinde büyük bir hasta trafiğinin yaşandığı 2008 yılının ilk 6 aylık döneminde; İshakoğlu Çayeli Devlet hastanesi bünyesinde, ayaktan 108 bin 838 hastaya poliklinik hizmeti verildiği açıklandı. Aynı dönemde 1333 yatan hastaya ise; tedavi uygulamalı sağlık hizmeti verildi.

 

Hastanede Kadın doğum, Genel Cerrahi, Ortopedi ve Üroloji branşlarında bu yılın ilk altı aylık döneminde 676 ameliyat ve 171 doğum vakası gerçekleştirildi. Genel Cerrahi, Anestezi, Çocuk Hastalıkları, Ortopedi, Üroloji, Diş Doktorluğu ve Kadın Doğum branşlarında poliklinik hizmeti verilen İshakoğlu Çayeli Devlet Hastanesinde; Dâhiliye, Göz, Kulak Boğaz Burun ve Nöroloji dallarında doktor açığı bulunuyor.

11 yataklı Diyaliz ünitesinin bulunduğu İshakoğlu Çayeli Devlet Hastanesinde (İÇDH) 1 sertifikalı pratisyen doktor ile 5 diyaliz hemşiresi hizmet veriyor. Şu anda bu üniteden 29 hasta istifade ediyor.

6 pratisyen doktorla dönüşümlü olarak Acil hizmeti verilen Hastanede; acil servis için üç doktora daha ihtiyaç duyulduğunu açıklayan Çayeli Sağlık Gurup Başkanı ve İÇDH Başhekimi Dr. Yahya Kesici, ilçede 75 yataklı bir hastane ile sağlık hizmetine duyulan ihtiyacı karşılamaya çalıştıklarını belitti.

Öte yandan ilçenin; Büyükköy - Madenli beldeleri ile Kaptanpaşa, Gürgenli, Yamaç ve Sefalı Köylerinde birer, ilçe merkezinde ise 2 adet olmak üzere toplam 8 Sağlık Ocağında da halka 'sağlık hizmeti' götürdüklerini ifade eden Kesici; İshakoğlu Çayeli Devlet Hastanesinde bu yılın ilk 6 aylık döneminde yapılan iyileştirme çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi ' 90 milyarlık bir harcamayla Rize'de ilk defa hastanemize üç boyutlu Ültrason cihazı, 45 milyara Dijital Röntgen cihazı ( ÇBİ'nin desteğiyle),40 bin dolara da 330(KWA) jeneratör satın aldık. Şimdi 'Tıbbi Atık Ünitesi' kurmayı amaçlıyoruz.'

Ayrıca; hastane güvenliği için 16 kamera yerleştirildiğini açıklayan Kesici; Hastanedeki servis hasta odalarının en fazla iki kişilik olarak düzenlendiğini belirterek, Hemodiyaliz ünitesinde her hasta için bir LCD ekranlı TV kurulduğunu ifade etti. Ameliyathanelerdeki maliyetin düşürülmesi için bu alanlarda kullanılan araç gereçleri geri kazanmak maksadıyla 'Etilen Oksit' cihazı satın alındığını belirten Dr. Kesici; hastanenin eskiyen elektrik panolarını yenilenerek bütün hasta odalarının 'oda renklerini' farklılaştırılarak hastaların kendilerini ev ortamında hissetmelerinin sağlandığını söyledi.

 

Hastane önündeki araç trafiğini rahatlatmak için yeni otopark kurulduğunu belirten Dr. Kesici,hastaların; hastanemiz ve kendileriyle ilgili bilgileri takip edebilmesi için geniş veri tabanlı bir 'internet sitesi'(www.icdh.gov.tr) oluşturduklarını açıkladı.Yataklı tedavi gören hastalara bundan böyle yemeklerinin tabldot şeklinde değil porselen tabaklarda verilmeye başlanıldığını belirten Dr. Yahya Kesici 'Sitemize girenler;kurumsal,hasta işlemleri,yönetim,çalışanlarımız,kalite yönetim,iletişim,ihaleler,istatistik,laboratuar sonuçları ve nöbetçi eczaneler hizmetlerini alabilecekler' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ