Çayeli İlçe Kaymakamı Oğuz Şenlik’e ilçede 7 köye hizmet verecek içme suyu ihalesi için baskılar yapıldığı iddia edildi.

Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hızır Efe Kadıoğlu, “Kimse siyasal güç kullanarak kamu görevlileri üzerinde baskı kuramaz” dedi.

CHP Çayeli İlçe Başkanı Kadıoğlu, “Raşot bölgesi olarak bilinen ve 7 tane köyün içme suyunun çözümü için ihale edilen Haramtepe grup içme suyu ihalesinden kötü kokular geliyor. İhalesi yapılan Haramtepe grup içme suyu ihalesinin, ihaleye fesat karışıldığı iddiasıyla Kaymakam tarafından mahkemeye verildiğini biliyoruz. Kaymakamımızın ihaleyi mahkemeye verdikten sonra sürgün edilirsin diye tehdit edildiğini ve kaymakamımızın buna rağmen mahkemeden vaz geçmediğine dair bilgiler kulağımıza geliyor”

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Kadıoğlu, “Konuyla ilgili bilgiler geldikçe konuyu daha çok araştırmaya başlıyoruz.   Ve işin çok farklı boyutları olduğu ortaya çıkıyor. Konuyu daha çok araştırmaya devam edeceğiz. Elde ettiğimiz tüm bilgileri de kamuoyuyla paylaşacağız.”

CHP Çayeli ilçe örgütü olarak Çayeli’ne aktarılan kamu kaynakları üzerinden kimsenin rant sağlamasına, kamu kaynaklarını yağma ederek zenginleşmesine izin vermeyeceğiz diyen Kadıoğlu, “Kimse siyasal güç kullanarak kamu görevlileri üzerinde baskı kuramaz. Soruyoruz ve yanıtını bekliyoruz. Haramtepe grup içme suyu ihalesinde neler oluyor? Kaymakam ihaleyi niye mahkemeye verdi? Bunların yanıtlarını en kısa zamanda bekliyoruz” dedi.

MUHTARLARDAN DESTEK

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Çayeli Kaymakamlığında Çayeli İlçe Kaymakamı Oğuz Şenlik başkanlığında yapılan toplantıda muhtarlarla bir araya geldi. Çayeli’ndeki muhtarlar Kaymakam Şenlik’in yanında olduklarını ve desteklediklerini açıkladılar.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ