Türkiye’nin yeraltı maden şirketlerinden Çayeli Bakır, yeni sosyal sorumluluk projesi “Bilge Karınca”, çocuklarda emniyet bilincini geliştirmeyi amaçlıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan projenin ilk sunumu 9 Mart İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Çayeli Bakır, sosyal sorumluluk amaçlı düzenlediği eğitimlerine bir yenisini ekledi. İş sağlığı ve güvenliği kurallarıyla dikkat çeken maden şirketi, “Bilge Karınca” adlı yeni sosyal sorumluluk projesiyle okullarda uyulması gereken kuralları anlatan bir animasyon filmi eşliğinde çocuklarda emniyet bilincini geliştirmeyi hedefliyor. İlçede eğitim gören öğrencilere okul kurallarına ilişkin farkındalıklarını arttırmayı amaçlayan Çayeli Bakır, Bilge Karınca projesi kapsamındaki ilk eğitimini Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk, Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin ve Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi’nin katılımıyla 9 Mart İlkokulu’nda öğrencilerle buluşturdu.

Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk; “Her yerde olduğu gibi okulda da uyulması gereken kurallar var. Bu film ile birlikte çocuklarımız zaten bildikleri bu güvenlik kurallarına daha çok dikkat edeceklerdir” diyerek yaptıkları bu proje için Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü’ne teşekkür etti.

Kurulduğu günden bu yana iş sağlığı ve güvenliği kültürü bölge halkı tarafından da benimsenen Çayeli Bakır’ın Genel Müdürü Murat Güreşçi, Bilge Karınca projesiyle çocukları en çok zaman geçirdikleri ortam olan okullarındaki güvenlik kuralları konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade ederek “Çayeli halkı, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki hassasiyetimizin bilincinde. İş güvenliği kurallarımızı kendi çalışmalarına uyarlamaya gayret gösteriyorlar. Biz de bu doğrultuda değerli çocuklarımıza yönelik bir eğitim düzenleyerek emniyet bilincini küçük yaştan itibaren benimsetmenin gerekli olduğuna kanaat getirdik” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin ise projeye verdikleri destek için Çayeli Bakır İşletmeleri’ne teşekkür etti.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ