Çayeli Bakır işletmelerinde çalışan 320 işçi için sıfır zam verilmesine Maden İş Sendikası karşı çıkarken uzlaşmama halinde 30 Ekim'de maden de grev başlıyor.

Çayeli Bakir İşletmesinde sendika ile masaya oturan iş verenin sıfır zam vermesi madende çalışan 320 işçinin greve gitmesine neden oldu.

Çayeli Bakır işletmelerinde Mayıs ayından beri süren toplu iş sözleşmelerinde iş verenin 0 zam vermesi ile görüşmeler tıkanmış , Maden İş sendikası ise iş verenin tüm kapıları kapattığını savundu. Maden İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Zekeriya Gültekin  tüm görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirek “ Uzun süren görüşmelemizde iş veren Sıfır zam teklifinde bulundu, tüm görüşmelerimizde enflasyon oranında zamı bile kabul ettik, ancak iş veren hiç zam veremeyeceğini söylemesi ile tüm görüşmeler tıkandı. Biz sendika olarak üzerimize düşen görevi yaptık” dedi.

 Gültekin Çayeli Bakır işletmelerinin vergi rekortmenliği sıralamasında Türkiye”de 30 sırada yer aldığımı belirterek “ Çalışanlar sayesinde vergi rekortmeni oldular. Bilir kişi heyeti görüşmelerimizi bile tamamladık, artık iş grev kararına geldi, iş veren hiçbir olumlu adım atmaması üzerine 30 Ekim tarihinde grev kararı aldık, artık dönüş yok, tüm kapıları kapattılar, her zaman umutla yaklaştık ancak olmadı, bundan böyle ne kadar uzun sürerse sürsün 30 Ekim tarihinde grevimiz başlayacak” dedi.

 Madenli beldesinde yaklaşık 200 işçinin katıldığı yürüyüş Maden ocağında basın açıklamasının ardından sona erdi.

 

Editör: HABER MERKEZİ