Rize’nin Çayeli İlçesi Madenli Beldesi’nde yer alan ve Türkiye’nin en büyük bakır madeni olan Çayeli Bakır İşletmeleri’nde 320 işçi greve çıktı.

Çayeli Bakır İşletmelerinde işverenle Türk Maden İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. İşverenin sıfır zam önerisini kabul etmeyen 320 işçi bu sabah 08:00’da greve başladı. Çayeli Bakır İşletmelerinde gece vardiyasında çalışan işçilerin mesaiden çıkması ile birlikte diğer işçilerde maden önünde toplandı. Türk Maden İş Sendikası yeleklerini giyen işçiler grevi başlattı.

“TAYYİP ABİ HEMŞERİLERİN DE ONE MİNUTE DEDİ”

Çayeli Bakır İşletmeleri önünde toplanan ve ‘Bu işyerinde grev vardır’ pankartı asan işçiler ‘Tayyip abi hemşerilerin de one minute dedi’ , “Burası Afrika değil’ ve ‘Asıl cevher dolarlarımız’ yazılı dövizler açtı. ‘İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız’ sloganları atan işçiler adına açıklama yapan Türk Maden İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Zekeriya Gültekin, işverenin gelecek 3 yıl için sıfır zam teklifi üzerine greve çıktıklarını belirterek “Burada bir takım hesaplar yapıldı. Kim ne hesap yaparsa yapsın bu hesapların hepsisi tersine çevireceğiz ve biz bu grevden başarılı çıkacağız. Geçmiş yıllarda yaşanan bazı hatalar nedeniyle bu dönem Çayeli Bakır İşletmelerinde işçiler yine bir yanlışa düşer mi beklentisi içerisinde olanlar var. Bugün bu beklentilerin hepsini yerle bir edeceğiz. Bu insanlar ekmeklerini onurlarını geleceklerini kurtarmak için yola çıkıyor. Kimse bu kutsal değerlerini satmaya da niyeti yok. Böyle niyeti olanlar hesaplarını yeniden gözden geçirsin. Kimse bu saatten sonra şerefsizce bir adım atmayacak, attırmayacağız. Biz bu yola birlikte çıkıyoruz. Bu yolda birlikte yürüteceğiz. Bir gün bu grev sonuçlandırılacaksa birlikte sonuçlandıracağız. Birlikte hareket ettiğimiz sürece hiç kimse burada kötü bir uyere sürükleyemeyecek. Başarılı olacak biziz”

İşçiler daha sonra Çayeli Bakır İşletmeleri önünde tulum eşliğinde horon oynadı, türküler söyledi. İşçiler bakır madeni önünde bekleyişlerini sürdürüyor. 

 

Editör: HABER MERKEZİ