Geçtiğimiz ay 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Firma tarafından bir kahvaltı organize edildi. Organize edilen kahvaltı programı, yoğun kar yağışı nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. 

Çayeli Bakır İşletmeleri RizeSafir cafe & restaurant’da düzenlediği kahvaltı daveti ile Rize basınının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.


Davette bir konuşma yapan Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Iain Anderson, gazetecilerin bir cevher niteliğinde olan ‘bilgi’yi maden çıkartırcasına, her türlü zor koşulda kamuoyunun yararına sunmasını saygıyla karşıladığını ve iki meslek arasındaki bu benzerlikten onur duyduğunu belirtti.
Bölgedeki meslek grupları ile sürekli temas halinde olmayı amaçlayan Çayeli Bakır, Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle düzenlediği yemek davetinde yerel medyayı ağırladı. Bu özel günün firma tarafından hatırlanması ve kutlanması gazeteciler tarafından memnuniyetle karşılandı.


Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Iain Anderson, “Biz madenciler, kendimizi siz gazetecilere çok yakın buluyoruz. Bizler yeraltının nimetlerini yeryüzü imkânları ile birleştiriyoruz. İnsanların hayatını kolaylaştıracak cevherleri büyük güçlüklerle çıkartıyor, toplumun yararına sunuyoruz. Siz gazeteci arkadaşlarım ise bugünün en değerli cevheri olan ‘bilgi’ üzerinde çalışıyorsunuz. İnsanların hayatına ışık tutan bilgileri adeta toprağın altını kazar gibi büyük emekle elde ediyorsunuz. Bunları birikiminizle işliyor ve toplumun yararına sunuyorsunuz. Bir haber için nasıl emek harcadığınıza yakından tanıklık eden biri olarak mesleğinize büyük saygı duyuyor ve bu büyük benzerlikten dolayı gurur duyuyorum”, dedi.
Editör: HABER MERKEZİ