Birinci sürgün yaş çay parasını almaya başlayan çay üreticileri banka hesaplarından hesap işlem ücreti adı altıda 55 tl. ile 60 tl. civarında bir kesinti yapıldı.

Çayeli’nde 2 yıl önce Ak bankası ile çay fabrikaları arasında yapılan anlaşma gereği kesinti yapılmayacağı belirtilmesine rağmen banka anlaşmanın son yılında üreticilerin hesap cüzdanlarından 55 tl. ve 60 tl. civarında bir kesinti yaptı. Yapılan bu kesinti karşısında şaşkına dönen çay üreticileri kesintinin dekontlarda 1. Yarı hesap işletim ücreti olarak yazdığını görünce, bu kesintinin devamı da mı var diye sordular. Üreticiler, yapılan bu kesintilerin hesaplarına geri aktarılmasını istedi.

ŞAŞKINA DÖNDÜK

Hesabından kesinti yapılan üreticilerden biriside Kemal Karalı, “çay parası hesabımızdan yapılan kesintiyi gördüğüm zaman şaşırdım. Daha önce böyle bir kesinti üreticiden yapılmamaktaydı. Bu uygulama ile üretici mağdur edilmektedir” dedi.

Fabrika müdürleri yaptıkları açıklamalarda 'bankanın böyle bir kesinti yapma hakkı olmadığını' söylediler.

Banka yetkilileri yapılan hesap işletim ücreti kesintisinin bir hata sonucu olduğunu üreticilerimiz bankamızı arayarak hesap numaralarını bildirmeleri halinde yapılan kesintiler hesaplarına aktarılacaklarını söylediler.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ