Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından daha önce duyurusu ve hazırlıkları yapılan Bölgesel Karasal sayısal yayıncılık ihalesi bugün Ankara’da yapıldı. Bilkent Otel toplantı salonunda gerçekleştirilen ihale de Karadeniz Bölgesi için 4 adet Bölgesel Karasal sayısal yayın lisansı verildi.

Karadeniz Bölgesi için açılan ihaleye katılan Kanal Çay Televizyonunu Kanal Çay Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Külünkoğlu, Çay TV Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Torlak ve Çay TV Genel Müdürü Hasan Yavuz Bakır katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan RTÜK Başkan Yardımcısı Arslan Narin uygulama hakkında bilgi aktardı.

Ardından ihaleye geçildi. 7 firmanın şartname aldığı ihaleye 3 firma katılmaktan vazgeçince geriye kalan 4 kanal Karadeniz Bölgesi için tanınan 4 adet Bölgesel Karasal Yayın ihalesine katıldı. İhale sonucunda Kanal Çay TV ihaleyi kazanarak izleyicileri için yeni bir izlenme alanı oluşturma çalışmalarında sona yaklaştı.

Kanal Çay TV ihaleyi kazanarak dünya geneline yayılmış olan yayınlarını Karadeniz özeline karasal alanda da yaygınlaştıracak. Yeni sistem yayıncılık olarak bilinen sayısal yayıncılık kapsamında 2015 yılına kadar devreye sokulacak sistem yeni dekoderler aracılığıyla takip edilebilecek. Yeni sistem kapsamında çatılarda kullanılan karasal anten yerine çanak anten receverlarına  benzer yeni bir sistem devreye girecek ve yayınlar sorunsuz olarak takip edilebilecek.

 

Editör: HABER MERKEZİ