Yaş çay bedellerinin Çaykur tarafından ödemesinin durma noktasına gelmesi üzerine Rize’deki bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler sert tepki gösterdi. Yaş çay bedellerinin ödenmemesinin bir nedenin de Genel Müdür Ekrem Yüce’nin başını yeme olayı olduğu iddia edildi.

PALİÇ: HEDEF EKREM YÜCE Mİ?
Ziraat Odası Rize Şubesi Başkanı Nevzat Paliç, çayla ilgili soruna bir başka açıdan bakarak çayı ve Çaykur’u bitirme operasyonunun başlatıldığını belirtti.'Bu operasyon çerçevesinde Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce görevinden alınacak. Yerine siyasilerin daha iti kullanabileceği bir isim getirilecek. Rizeli başbakanlar sayesinde Çaykur bu güne kadar özelleşmemiştir. Ekrem Yüce’yi bu iktidar Çaykur’u toparlasın diye Genel Müdürlüğe getirdi. Yüce şu an için görevini yapmış gözüküyor. Şimdi ikinci, aşama olarak Yüce’yi görevden alıp, kendilerinin de rahat kullanabileceği bir kişiyi Genel Müdür yapacaklar. Ardından da Çaykur’u özelleştirme kapsamına alacaklar' dedi.

KEPENEK: SORUN KAÇAK ÇAY
Çay Üreticileri Derneği Başkanı Nurettin Kepenek, ülkeye AKP iktidarı döneminde sürekli kaçak ve ithal çay girdiğini, bunun sonucunda da çay üreticisinin sıkıntı çektiğini ifade ederek, hükümetten bu sıkıntıların giderilmesini istedi. Kepenek, 'Türkiye’ye son yıllarda büyük ölçüde kaçak ve ithal çay giriyor. Bu çayların fiyatı düşük olduğu için yerli çay elde kalıyor. Bunun sonucunda da üretici çayını satmakta zorluk çekiyor' dedi. Kepenek, ülkeye kaçak ve ithal çayın girmesinin Çaykur’da etkilediğini belirterek, 'Çaykur’un son aylarda kuru çay satışı azaldı. Yaş çay bedellerini ödemekte zorluk çekiyor. Ülkeye giren kaçak ve ithal çay mutlaka durdurulmalı. Yoksa Türk çayının sonu olur' dedi.


karadeniz

Editör: HABER MERKEZİ