Rize Ziraat Odası’nda 14 Mayıs Çiftçiler Günü nedeniyle düzenlediği basın açıklamasında konuşan Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç “İlimizin yüzde 90 geçim kaynağı tarımdır, tarımında yüzde 90’ı çaydır, çay sezonu başlamıştır. Vatandaşlarımızın bir çoğu tarlalarında çay topluyor. Her şeyin sorunları olduğu gibi çayımızın da bazı sorunları bazı eksikleri vardır. Biz Ziraat Odaları olarak; her zaman çiftçilerin menfaatlerini gözeterek, çiftçinin sorunlarını dile getirerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sorunlardan birisi; Çay taban fiyatının sezon açılmadan önce açıklanmasından yanayız. Çünkü bunu fırsat bilen özel sektör çok düşük fiyatta çay alarak vatandaşı mağdur ediyor” dedi.

ÇAYKUR’un çay sektörünün lokomotifi ve vatandaşın güvencesi olduğunu dile getiren Paliç “Kapasite artırımı olarak fabrikalarımızda tadilat vardır. Bu tadilatlar tamamen yetişemediği için, kontenjan da bazı aksaklıklar olmuştur. Fakat ÇAYKUR bizim için çok önemli bir kurum olduğundan, inşallah bundan sonraki yıllarda elini daha çabuk tutarak, önceden bu işleri düzenleyerek bu sorunları ortadan kaldırır” şeklinde konuştu.


CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun çay taban fiyatı olarak 2 lira 20 kuruş olması gerektiği konusundaki düşüncelerine değinen Paliç “Muhalefet partisidir. '3 lira' da der, '5 lira' da der, fakat biz gerçekçi olmak durumundayız. Biz bütün şartları göz önünde bulundurarak gerçeklere uygun fiyat tespiti yapmak durumundayız. Bilsem ki 10 TL dediğimde 10 TL verecekler, bende 10 TL derim” diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ