Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamında, Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvuru sahibi olduğu, Rize Ticaret Borsa’sının ortaklığı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Rize Valiliği’nin destekleyici ortaklığı ile 14.01.2011 tarihinde imzalanarak yürürlüğe giren “Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi” Projesinin yer teslimi için, RTSO’da başlangıç toplantısı yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı IPA Dairesi Başkanlığı’ndan Uygulama Birim Şefi Haluk Hangül, Finans Biriminden Emre Yılmaz, Rize Ticaret ve Sanayi Odasından Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Genel Sekreter Gafur Karali ve Ar-Ge Proje Geliştirme Memuru Fatma Nur İzmirli, Rize Ticaret Borsasından Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ve Genel Sekreter İsmail Kocaman, Rize OSB Müdürü Hasan Günal, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. İlker Ustabaş, Doç.Dr. Servet Karasu, Yrd.Doç. Dr. Doğanay Yılmaz ve Öğr.Gör. Serap Pektaş, Müşavir Firmadan (Politecnica) Andrea Dal Cerro, Yusuf Turan, Ekin Ekiz ve Bülent Uçan, Müteahhit Firmadan (Tigris) İsmet Ulusoy ve Ali Yavuz’un katılımıyla gerçekleşen başlangıç toplantısında iyi niyet dilekleri ve temennilerin ardından Lot2 İnşaat Kontratı maddeleri Müşavir firma tarafından, Müteahhit firma ve diğer katılımcılara aktarıldı.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, proje inşaatının bu tarihten itibaren müteahhit firmaya teslim edildiğini, inşaatın 1 yıl sonra tamamlanacağını ve 2015 yılı Mart ayı sonunda projenin Rize’nin hizmetine sunulacağını belirtti.

caum-2

Yer Teslimi Yapıldı

Başlangıç toplantısının ardından Rize’nin Çayeli ilçesi Musadağı Köyü Küçükarpik mevkiinde bulunan Proje inşaat arsasında yapılan yer teslimi toplantısı sonunda, Proje İnşaatı Kontratı; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı IPA Dairesi Başkanlığı Uygulama Birim Şefi Haluk Hangül, SRER (Yardımın Nihai Yararlanıcısının Yetkili Temsilcisi) ve RTSO Yön. Kur. Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Müşavir Firma (Politecnica) Temsilcisi Andrea Dal Cerro ve Müteahhit Firma (TİGRİS) Temsilcisi Ali Yavuz tarafından imzalanarak, Proje Lot 2 inşaatı Müteahhit firmaya teslim edilmiş oldu. 

caum-3

caum-4

Öğleden sonra RTSO Toplantı Salonunda Operasyonel Koordinasyon Birimi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcileri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Projenin hassasiyetle yönetilmesi gerektiği belirtildi. Operasyonel Koordinasyon Biriminin görev tanımları ve iş akışı hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

caum-5 caum-6 caum-7 caum-8

ajansrize

Editör: HABER MERKEZİ