Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ), bağımsız bir denetim firması aracılığıyla hizmet aldığı iş ortaklarının gelişimine destek veriyor. Çayeli Bakır’ın iş ortağı yüklenici firmalar arasında gerçekleştirilen denetimler sonucunda ‘’Safesupplier 2015 Yılının Yüklenicisi’’ değerlendirmesinde yükleniciler arasında ‘’A sınıfı Yüklenici’’ olmaya hak kazanan Çamsar Madencilik Ltd. şirketine düzenlenen törenle sertifikası verildi.

Yerel kapasiteyi arttırmaya özen gösteren Çayeli Bakır İşletmeleri, hizmet aldığı yüklenici firmaların gelişimi konusunda önemli yatırımlara imza atıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalarda son olarak Çamsar Madencilik Ltd. Şti. ‘’Safe Supplier 2015 - Yıl’ın Yüklenicisi’’ değerlendirmesinde ‘’A sınıfı Yüklenici’’ olmaya hak kazandı. Firmanın ilk kez bu yıl verdiği sertifika ve ödülü, Çamsar Madencilik adına Ali Arif Kaya 7 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilen törenle Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Iain Anderson’un elinden aldı. Törene, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı ve Çayeli Bakır yönetim ekibi de katıldı.

Şirketin 2 yıldır bağımsız denetim firması S&Q Mart aracılığıyla gerçekleştirdiği Yüklenici Yönetim Sistemi kapsamında yerel firmalar, Sağlık, Emniyet ve Çevre konularında değerlendiriliyor, yönetim sistemi performanslarını geliştiriyor, sürekli ve etkin bir şekilde 3. taraf bağımsız kontrollere tabi tutuluyor.

İş ortaklarımızla birlikte gelişiyoruz

Sertifika töreninde konuşan Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Iain Anderson, işveren kuruluşların yüklenici ve tedarikçilerini geliştirme konusunda önemli bir sorumluluğu bulunduğuna dikkat çekti. Çayeli Bakır İşletmeleri olarak güvenli madenciliği çok önemsediklerini belirten Anderson, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çayeli Bakır olarak hem çalışanlarımız hem de yüklenici ve tedarikçilerimizin standartlarını yükseltmeye özen gösteriyoruz, bu bizim yönetim hedeflerimizden biri. Bu hedef doğrultusunda önemli mesafe kateden Çamsar Madencilik’i kutluyorum.”

Çamsar Madencilik Ltd. Şti adına ödülü alan şirket müdürü Ali Arif Kaya ise törende yaptığı konuşmada, sektörün gelişimine büyük katkılar sağladığı için Çayeli Bakır İşletmeleri’ne teşekkür etti.

Proje hakkında bilgi veren bağımsız denetim firması S&Q Mart yetkilisi Levent Barlan, projenin Çayeli Bakır’a ve sektöre katkılarına vurgu yaptı. Barlan, Çayeli Bakır’ın bir ilk olarak pilot projeyle bu denetime başlamasının ve İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünü yüklenici bazında oluşturmasının, sektörel olarak çok önemli olduğunu ve büyük farkındalık oluşturacağını ifade etti.

Denetim hangi konuları neleri kapsıyor?

Yüklenici Yönetim Sistemi kapsamında Çayeli Bakır İşletmeleri, hizmet aldığı yerel firmaları birçok farklı konuda denetliyor. Program kapsamında, denetime giren firmaların yasal mevzuata daha uyumlu hale getirilmeleri, çalışanlarının yasal haklarını korumaları, Emniyet, Sağlık ve Çevre yetkinliklerinin geliştirilmesi ve standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, Yüklenici Yönetim sistemi içindeki firmalar S&Q Mart tarafından haberli ve

habersiz saha denetimleri ile de emniyet, sağlık ve çevre yönünden ayrıca denetleniyor. Sistem puanlama usulüyle firmaları E, D, B, C ve A gibi kategorilere ayırıyor ve her olumlu değişen puana göre de kategorisini A düzeyine kadar yükseltiyor.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ