Çakıroğlu Derneği’nin Çayeli’nde düzenlemiş olduğu iftar programı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Hopa’dan Of’a kadar bulunan Çakıroğlu aileleri Çayeli’nde Şairler Mahallesinde bulunan Hasan Yılmaz ilköğretim okulunun bahçesinde düzenlenen iftar programında birlik beraberlik kardeşlik ve paylaşma duygularının en güzel şekilde anlam bulduğu Ramazan ayında bu tür etkinlikler geleneksel kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması açısından da önem arz etmektedir.

İftar programında Çakıroğlu dernek başkanı Necmettin Çakıroğlu kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Bu tür programları geleneksel hale getirmek istediklerini ve programa katılan herkese teşekkür etti.

Program da Çayeli eski Belediye başkanı Rıza Çakır da bir konuşma yaptı. Çakır konuşmasında; “Ramazan ayında;  paylaşma, birlik beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının fevkiyle yaşandığını müşahede ediyoruz. Bu programlar ecdattan gelen bu güzellikleri gelecek nesillere aktarabilme açısından da büyük önem arz etmektedir. 10 yıllık belediye başkanlığım dönemi süresince bu iftarları 200-300 kişilik gruplar halinde gerçekleştiriyorduk. Sanırım bu akşamki programda bine yakın hemşerimizle burada iftar yapma mutluluğunu yaşıyoruz.

Programın hazırlanmasında büyük emek sarf eden Sadık Çakır, Niyazi Çakır, Çakıroğlu kardeşler ve Çakıroğulları Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. Bu programların gelecek yıllarda da artarak devam etmesini temenni ediyorum. Ayrıca bu akşamki iftar programına Hopa’dan Of’tan gelerek katılan Çakıroğlu ailesi mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Burada bizlerle iftar sevincini paylaşan bütün hemşerilerimize de yürekten teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini bitirdi.

 

Editör: HABER MERKEZİ