Geçtiğimiz günlerde Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen’e yapılan saldırı sonrası ilçede yaşanan spekülasyonlar sonrası Çayeli eski belediye başkanı Rıza Çakır yazılı bir açıklamada bulundu. Siyasi bir itibarsızlaştırma ve ötekileştirme operasyonun yapılmaya çalışıldığını dile getiren Çakır, “yalan bilgilendirerek bize mal edilmeye çalışmaları teessürle izliyorum” dedi.

İşte Çakır’ın açıklaması…

Sükunetin, huzurun, birlik beraberliğin ve kardeşliğin hakim olduğu ilçemizde geçtiğimiz günlerde yaşanan olay, bütün kamuoyunu olduğu gibi beni de derinden üzmüştür. Belediye başkanına karşı girişilen darp olayını şiddetle kınıyor, bu tür olayların ilçemizin itibarını, insanımızın huzur ve güvenini, bölgemizin birlik ve beraberliğini olumsuz etkilediğini üzüntüyle müşahede ediyorum.

Tamamen basit sebeplerden dolayı yaşanan bu olayın sonucunda tarafımızca kim oldukları malum olan bazı fitne odaklarının; olayı içselleştirip farklı spekülasyonlar yaparak, önce ötekileştirme ve sonra da siyasi itibarsızlaştırma amacıyla kamuoyunu yanlış yalan bilgilendirerek, olayı bize mal etmeye çalışmalarını da teessürle karşılıyor, aynı şiddetle kınadığımı ifade etmek istiyorum.

Güzel ilçemiz Çayeli’nde belediye başkanlığı yaptığım on yıllık süreçte bütün hemşerilerim çok iyi bilirler ki; bizler her zaman şiddete karşı olduk, sulh ve uzlaşmadan yana olduk her zaman birleştirici bütünleştirici ve insanımızı kucaklayıcı politikalar izledik. İnsanlar arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin kapımızı herkese açtık, siyasi görüşü, mesleği, görevi, ne olursa olsun bütün hemşerilerimize hizmet vermeye çalıştık.

İyi niyetli olmayan ve bu olayı tarafımıza mal etmeye çalışan, adeta bir siyasi ötekileştirme ve itibarsızlaştırma çabasında olan bu fitne odaklarının kimler olduğu, amaçlarının ne olduğu Çayeli’mizin akl-i selim insanları tarafından da çok iyi bilinmektedir ve zaman içerisinde yaptıkları bu hatayla gün gibi ortada kalacaklardır. Bunları önce Allah’a ve sonra da siz değerli hemşerilerimin vicdanına havale ediyorum.

Saygı ve selamlarımla...

 

 

Editör: HABER MERKEZİ