Çayeli Eski Belediye Başkanı Rıza Çakır’ın eşi,  ÇAYKUR Büyükköy Çay Fabrikası Müdür Yardımcısı Sebahat ÇAKIR 10 yıldır Çayeli’nde beraber olduğu yol arkadaşları ile Çayeli Kültür Merkezinde kahvaltılı bir toplantı düzenledi.

Çok samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü'ne atanan Sebahat Çakır, ilçeden ayrılacak olması hasebiyle düzenlediği kahvaltı programına katılan hanımlara hitaben uzun ve duygusal bir konuşma yaptı. Sebahat Çakır, yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi;

‘’Çok kıymetli yol arkadaşlarım,

Burada olmanızdan onur duydum hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Çayeli’nde 10 yıldır hep birlikte birçok çalışma ve birçok sosyal proje gerçekleştirdik. Her zaman gücüme güç kattınız. Amacımız Çayeli’mizde yaşayan hanımları farklı etkinliklerde bir araya getirip farkındalık oluşturmak, kadınlarımızı sosyal hayattaki potansiyel kapasite ve başarılarını ortaya çıkarmak, Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket ederek bütün Çayeli’ni kucaklamaktı. Bütün bu çalışmalarda hepinizin çok büyük emeği var. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.

Eşimin Belediye Başkanı olduğu dönemde Çayeli için, Çayeli halkı için gecesini gündüzüne katarak çalışması zaman zaman beni ve çocukları ihmal etmesine sebep oluyordu. Fakat Mevla’ya şükürler olsun ilçemize kazandırdığı her eser ve dua eden insanların artması bize yetiyordu. Bende elimden geldiğince eşime destek olmaya çalışırken benimde en büyük destekçim çok güzide çok değerli hanım kardeşlerimdi. Sizlerdiniz…

Yaptığımız bütün çalışmalarda bize maddi manevi desteğini esirgemeyen eşime de sizlerin şahsında, sizler adına teşekkür etmek isterim.

Çayeli’nde hanımlar cihetiyle müthiş bir potansiyel var. En büyük arzum; bu potansiyelinizi kullanarak ilçemizin ve halkımızın faydasına olacak her tür çalışmada hiç tereddüt etmeden koşturmanız, birlik beraberliğinizi muhafaza ederek, bu zincire her gün yeni halkalar ekleyerek bölgemize hizmet etmeye devam etmenizdir. İnsanların kişisel başarıları çok etkili olmayabilir fakat birlik ve beraberlikle oluşacak sinerji çok daha büyük başarılara kapı açacaktır.

On yıllık bu süreçte mutlaka birbirimize hakkımız geçmiştir. Ben sizlere hakkımı helal ediyorum. Lütfen sizlerde helal ediniz.

Ayrıca bugün burada olamayan daha birçok arkadaşım belki bu toplantıdan haberdar olunca üzülecekler fakat üzülmesinler ben onları da sizleri de çok seviyorum.

Ben sizlere veda etmiyorum ben sizleri de yüreğimde gittiğim yere götürüyorum.

Burası benim memleketim her fırsatta gelip dostlarımı göreceğim. İnsan mekân değiştirir bir yerden başka bir yere gider benim için önemli olan yüreklerinizden gitmemektir.

Benim için asıl veda 25 yıldır çalıştığım kurumum ÇAYKUR ailesinden ayrılmaktı. ÇAYKUR’un gönlümdeki yeri her zaman farklıdır bölgemizin sigortası konumundadır. ÇAYKUR’da ki arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Bundan sonraki çalışma hayatımı Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü/Üsküdar’da devam edeceğim. Mevlam utandırmaz İnşallah.

Hepinizi sevgi ve şükranla selamlıyor Allaha emanet ediyorum.’’

Sebahat Çakır konuşmasının ardından masaları tek tek gezerek misafirleriyle sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa kısa bir süre katılan Rıza Çakır’da misafirlerle kısa bir sohbet gerçekleştirdi. 10 yılın sonunda görevi devredeceğinin yeni verilmiş bir karar olmadığını söyleyen Çakır, kendisinin ve eşinin İstanbul’da hangi görevlerde bulunacağını anlattı. Esprili bir sohbetin ardından programdan ayrılan Rıza Çakır’da eşi gibi kahvaltıya katılan hanımlardan helallik istedi.

Programın ardından Sebahat ÇAKIR arkadaşlarıyla bina önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Gelen misafirlerini tek uğurlayan Sebahat ÇAKIR böylece programı nihayetlendirmiş oldu.

Bizde ÇAYHABER ailesi olarak Sebahat Çakır Hanım efendiye ve Eski Belediye Başkanımız Sn. Rıza Çakır’a yeni vazifelerinde başarılar diliyoruz. 

 

Sebahat Çakır'ın konuşmasının bir bölümü.

 

Editör: HABER MERKEZİ