Çayeli Büyükköy Altıntaş Çavuşlu Kız Kuran Kursu’nun yeni binası bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Çayeli Müftüsü Abdullah Yılmaz, Rize Müftüsü Yusuf Doğan, Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı Ali Kar, Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Çayeli Belediye Başkanı Atilla Esmen, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Çayeli eski Belediye Başkanı Rıza Çakır, Rize eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İstanbul Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Kahraman,  ak Parti Rize M.V adayı Hikmet Ayar, Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

 Açılış merasiminde Altıntaş Çavuşlu kız ve erkek kuran kursları hakkında bilgi veren ve sunumu gerçekleştiren Çayeli eski cami müezzini Kenan Çavuşoğlu uzun yıllardır din hizmeti verilen kuran kurslarına maddi ve manevi hizmet veren isimleri okuyup ruhları için dua isterken, din eğitimi alanında büyük katkılar sağlayan ve 30 yıl boyunca yüzlerce hafız yetiştiren İsmail Torlak’a da özellikle teşekkür etti.

 Ardından başta İshak Danış hoca olmak üzere imam hatipler Kur'an'ı Kerim okudu.

 Çayeli Müftüsü Abdullah Yılmaz din eğitimi konusunda Çayeli’nin çok özel bir yer olduğunu belirtti.

 Rize il müftüsü Yusuf Doğan konuşmasında din eğitimin geleceğe ışık tutmaya devam edeceğini söyledi.

 İstanbul Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz bir zamanlar öğrenci olarak okuduğu kuran kursuna hizmet etmekten onur duyduğunu belirtti.

 Rize Eski milletvekili Şevki Yılmaz yaptığı konuşmada Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olduğunu ve din eğitimi sayesinde ülkemizin yeniden Ana ülke olacağını söyledi.

 Ardından açılış kurdele kesimine geçildi. Rize Kazdal camii vaazı Ramazan Erol’un yaptığı duadan sonra davetlilere ikramda bulunuldu.

 Babası Ahmet Poyraz’ın başlattığı kuran kursu hizmetine, yaptırdığı kız kuran kursu ile devam eden Yaşar Poyraz hizmetin devamı için çalışacaklarını ifade etti. Hacı Muhammet Külüknkoğlu, Hacı Hasan Bakır ve isimleri telaffuz edilmediği halde kuran kursu için büyük hizmetler verip ebediyete intikal eden onlarca şahsiyetin manevi varlıkları törende bizzat hissedilirken babadan oğula geçen hizmet yarışının sürüyor olması örnek olarak gösterildi. Ayrıca kuran kursunda din eğitimi konusunda hizmet veren hocaların da örnek gösterildiği Altıntaş ve Çavuşlu kuran kurslarında toplam 150 öğrenci din eğitimini sürdürüyor. Altıntaş Çavuşlu kuran kurslarının bir diğer özelliği ise maddi imkanların tamamen Altıntaş, Çavuşlu ve Demirciler Mahallesi sakinleri tarafından karşılanıyor.(Çaytvhaber)

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ