Dilek ASLAN 

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce düzenlenen iller arası en iyi web sitesi “WEBCUP81” yarışmasının ilk aşaması tamamlandı.

23 kişiden oluşan juri üyeleri yarışmanın birinci aşamasında ilk yirmiyi belirledi. Buna göre ilk yirmi sıra ve alınan puanlar şu şekilde oluştu. 304 puan alan Antalya ilk sırada yer alırken 289 puanla Rize Gençlik ve spor il Müdürlüğünün www.rizegsim.gov.tr  sitesi ikinci oldu. Rize ilini Adıyaman gençlik ve Spor il Müdürlüğü 286 puan alarak takip ederken diğer iller ve aldıkları puanlar sırasıyla şöyle oluştu: 

276 Puan Çankırı, 272 Bingöl, 268 Tekirdağ, 264 Kocaeli,264 Van, 261 Manisa,  259 Muğla, 253 Ağrı, 250 İstanbul, ’45 Eskişehir, 243 Adana, 240 Yalova, 237 Sivas, 235 Aksaray, 232 Sinop ve 228 Şanlıurfa Gençlik ve Spor il Müdürlüğü.

Komisyonu Başkanlığını Genel Müdür Yardımcımız Yunus Akgül’ün yaptığı yarışmada Şehnaz Yeygel Yarışma Direktörü, Yasemin Gök ile Bilgehan Demirelli ise Direktör yardımcısı olarak görev aldı.

Juri Başkanlığını Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Esat Yılmaer’in yaptığı GSGMWEBCUP81 yarışmasında Adem Tokdemir (LOG Dergisi-Yazı İşleri Müdürü), Çiğdem Toraman (Milliyet Gazetesi İnternet Koordinatörü), Hasan Eriş (Cumhuriyet Gazetesi Ekonomi Servisi Şefi), Melih Bayram Dede (Yeni Şafak Gazetesi-Internet Yayınları Editörü),Necdet Çalışkan (Cumhuriyet Gazetesi), Vahit Yazgan (Zaman Gazetesi), Timur Sırt (Sabah Gazetesi), Yahya Erkılıçoğlu (Türkiye Gazetesi Bilişim Editörü), Barış Nevres (PCNET Dergisi Yayın Yönetmeni), Ekim Nazım Kaya (tele.com.tr dergisi Yayın Yönetmeni, Engin Gedik (Dünya Gazetesi Bilişim Yayınları Koordinatörü), Ercan Arslan (Dünya Gazetesi Bilişim GRUBU Haber Müdürü Yayınları ), Güçlü Doğan (PCTECH Genel Yayın Yönetmeni), Kerem Özdemir (Fortune Dergisi Teknoloji Editörü), Kıvanç Tanrıkulu (PCNET Dergisi Intrenet Editörü), Murat Yıldız (BYTE Dergisi Yayın Yönetmeni), Selçuk İslamoğlu (CHIP Online), Selçuk Şenol (BYTE dergisi Yazı İşleri Müdürü), Taner Güdükoğlu (PCWORLD Dergisi Yazı İşleri Müdürü), Hakan Aybar (TRT Bilişim Rüzgarı Yapımcı- Yönetmen),Tolga Kızılkaya TRT Bilişim Rüzgarı Program Dnş.) ve Erhan Tellioğlu (NTV) Jüri üyesi olarak değerlendirme yapıyor.

Yarışmanın ikinci bölümü ise, 19 Haziran da başlayıp 26 Haziranda sona erecek. Bu arada federasyonlar arası en iyi Web sitesi yarışması ödülleride İstanbulda yapılan törenle sahiplerini buldu.

FEDERASYONLAR ARASI YARIŞMADA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

İstanbul Valiliği Ortaköy Tesisleri'nde düzenlenen ödül törenine, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı ve Gsgm Webcup Juri Başkanı Esat Yılmaer, eski bakanlardan Ali Doğan ve Erdoğan Toprak'ın yanı sıra organizasyonda ödül alan federasyonların başkan ve yöneticileri de katıldı.

GSGM'nin, sporla ilgili tüm kurum ve kuruluşların internet siteleri aracılığıyla sundukları hizmetlerin daha verimli olmasına katkıda bulunmak, başarılı internet sitelerini teşvik edip, halka duyurarak sporda iletişimi güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği ve ilk serisini '2006 GSGM Spor Federasyonları Webcup Yarışması' adı altında düzenlediği organizasyonda, ilk 10'a giren Satranç, Golf, Tenis, Otomobil Sporları, Yelken, Basketbol, Bisiklet, Atıcılık ve Avcılık, Voleybol ile Kayak Federasyonları ödüllendirildi. Ödül töreni öncesi konuşma yapan Mehmet Atalay, bu yarışla amaçlarının, iletişim çağında federasyonların, doyurucu bilgileri internet sayfalarına taşımalarını sağlamak olduğunu belirterek, 'Federasyonların, bünyelerindeki yenilikleri ve bilgileri, camialarına en iyi şekilde sağlamalarını arzu ediyoruz. Her şeyin şeffaf olmasını, federasyonlarımızın teknolojiye ayak uydurmasını istiyoruz. Aynı zamanda mali yapılarını da ortaya koymalarını arzu ediyoruz. Şeffaflık için bu çok önemli. Dereceye giren federasyonlarımıza başarılar diliyorum. Bu yarışlar her yıl tekrarlanacak. Sporla ilgili tüm kurum ve kuruluşların web sayfalarını yarıştıracak ve ödüllendireceğiz' dedi.

Organizasyonda, Satranç Federasyonu Başkan Vekili Tahsin Aktar, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Tenis Federasyonu Başkanı Azmi Kumova, Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve Yelken Federasyonu Asbaşkanı Naci Kuriş'e ödüllerini Mehmet Atalay verirken; Basketbol, Bisiklet, Voleybol, Atıcılık ve Avcılık ile Kayak Federasyonu'nun yöneticileri de ödüllerini eski bakanlar Ali Doğan ve Erdoğan Toprak'ın elinden aldı.

Ödül töreninde, ilk 3 site olan Satranç, Golf ve Tenis Federasyonları'nın tasarımlarını gerçekleştiren ajanslara Tamer Taşpınar ödül verdi. Vali Yardımcısı Ergun Güngör de aynı zamanda jüri başkanı olan TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer'e bir plaket verdi.

Editör: HABER MERKEZİ