Köprübaşı köyünde bulunan 75 metre yükseklikteki Ağaran Şelalesi ve şelalenin başlangıç noktasında bulunan dere göletleri yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Gözü pek yüzücüler şelalenin başlangıç noktasına tırmanarak tüm tehlikesine rağmen burada bulunan göletlerde yüzüyor.

Uluslararası Tulum Festivali kapsamında Rize’ye gelen yabancı turistler, Ağaran Şelalesi’ni ziyaret etti. Şelaleye tırmanan bayan turistler göletlere girip serinledi. Bulgar turistler şelale ve göletlerden etkilendiklerini belirterek “Muhteşem doğanın içerisinde mükemmel bir şelale ve göletler bulunuyor. Burada olduğumuz için çok mutluyuz” dediler.

Ağaran Şelalesi Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Metin Saklı ise yaptığı açıklamada, şelalenin yabancı turistler tarafından da yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. Yabancı turistler de şelaleyi ziyaret etmeye başladı. Bu ilgi bizleri memnun ediyor. Ancak şelale çevresinde yapılması gereken çok şey var. Şelaleyi artan ilgi üzerine turistlerin beklentilerini karşılayacak alt yapıya kavuşturmalıyız” dedi.

BURASI ANTALYA DEĞİL RİZE

 

Editör: HABER MERKEZİ