Öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirmesi ve faydalı aktiviteler yapması amacıyla, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Yaz Spor Okulları düzenlenen törenle açıldı.
 
2015 Yılı Yaz Spor Okullarının Açılışı Rize Yeni Şehir Spor Salonunda Vali Ersin Yazıcı, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Er, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, bazı kurum müdürleri, Çaykur Rizespor Kulübü adına Aslan Kalkavan ile antrenörlerin ve sporcuların yanı sıra ailelerin katıldığı törenle gerçekleştirildi. 
 
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik tarafından açılış konuşması yapıldı.
 
Rize'nin son yıllarda sporda büyük bir başarı yakaladığı ve spor şehri haline geldiğini ifade ederek sözlerine başlayan Vali Ersin Yazıcı, ' Bugün burada yaz spor okullarına katılanlardaki heyecanı görmek beni son derece mutlu etti. Bizler bu çocukların tamamına sahip çıkıyoruz. Bunlar bizim çocuklarımız diyoruz ve bunların arkasında durmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın sağlıklı, ahlaklı, nitelikli yetişebilmesi için el birliği için ne yapılması gerekiyorsa yapmamız lazım. Herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Velilerimizi çocuklarını spora teşvik ettikleri için bir kez daha kutluyorum. Spor okullarının ilimize ve sporcularımıza hayırlı olmasını diliyorum. ' açıklamasında bulundu. Vali Yazıcı,  öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada ise, 'Yaz aylarında yapabileceğiniz en doğru şeyi bugün başlatıyorsunuz. Hayatınızda 'iyi ki yapmışım' diyebileceğiniz iki aylık güzel aktiviteyi bugün başlatıyorsunuz. Bu kararı verdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Kendinize güzel bir iyilik yaptınız' ifadesini kullandı.
 
 
Okulların kapanması ile başlayan Yaz Spor Okullarında Atıcılık ve Avcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Bedensel Engelliler, Bocce Bowling ve Dart, Boks, Cimnastik, Futbol, Gelişmekte Olan Spor Branşları (Rafting), Güreş, Halk Oyunları, Halter, Hentbol, İşitme Engelliler, Judo, Kano, Karate, Kick Boks, Kürek, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Özel Sporcular, Satranç, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Wushu, Yelken, Yüzme branşlarında öğrenciler, yaz tatili boyunca konusunda uzman antrenör ve hocalarla eğitim görecek.
 
Yaz Spor Okullarında uygulanacak olan spor dallarının tamamen ücretsiz olacağı, sadece yüzme ve futbol branşının aylık ücrete tabii olacağı belirtildi.
 
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ