Bu yaylada cep telefonları ceplerde değil, telefonların sinyal gördüğü tek noktada kurulan telefon kutusunda bulunduruluyor.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde 2 bin 100 rakım yükseklikteki Amlakit Yaylası’nda bulunan cep telefonu kutusu görenleri şaşkına çeviriyor. Yaylada yaşayanlar cep telefonlarını ceplerinde değilde cep telefonu kutusunda bulunduruyor.

İlginç alışkanlığın nedeni ise yaylada cep telefonlarının sinyali görmemesi. Yaylada cep telefonları tek bir noktadan sinyal görünce yayla sakinlerinden Ali Kemal Okumuşoğlu (55), telefonların sinyal gördüğü noktaya küçük bir kutu yaparak üzerine 'Amlakit PTT’yazdı. İlk önce Okumuşoğlu kendi cep telefonunu bu kulübede bulundurmaya başladı. Andından diğer cep telefonu sahipleri de telefonlarını bu kutuda bulundurmaya başladı. Telefonlarını şarj ederek kutuya koyan yayla sakinleri ancak bu şekilde dünya ile iletişim kurabiliyor.

Okumuşoğlu yaptığı açıklamada, “Cep telefonu sadece bu noktadan çekiyordu. Bu nedenle arama yapmak için buraya geliyorduk. Ancak her zaman burada bulunmadığımız için dış aramaları alamıyorduk. Bende bu kutuyu yaptım. Telefonu burada bırakıyorum. Arama yapacağım zaman gelip hem aramamı yapıyorum hemde gelen aramaları görebiliyorum. Arkadaşlardan da telefonlarını bırakanlar oluyor. Yetkililerden yaylamıza bir baz istasyonu kurulmasını istiyoruz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ