Bir dönem spordan sorumlu devlet bakanlığı ve Trabzonspor başkanlığı yapan Mehmet Ali Yılmaz, Radiosport'a çarpıcı açıklamalar yaptı. Yeni futbol yasasının çıkmasından sonraki gelişmeleri, mahkeme kararlarını ve ilişkileri yorumlayan Yılmaz, 'Prestijimiz ve ulusal itibarımız sarsılıyor. 'Bu hükümet her şeyle başa çıkıyor, bir Haluk Ulusoy'la başa çıkamıyor' görüntüsü, üzücü ve güvensiz. Bir yasa çıkmışsa tüm ülkeyi bağlar ve uygulanır. Nasıl bir saçmalıktır anlamadım. Hâlâ UEFA ve FIFA'dan bahsediliyor. Ülkenin bu zibidilerle ne işi var' ifadesini kullandı.

SİYASETÇİLER ACİZ

Yaşananlar karşısında kahrolduğunu söyleyen Mehmet Ali Yılmaz, 'Aciz siyasetçi arkadaşlarım için de üzülüyorum. Kanun değişikliği ya da çözüm noktası her neyse, bir an evvel çözmek gerekirken, böyle bir eyyam, bu kadar lüzumsuz bir işgal olabilir mi? Yanlış olsa bile, TBMM'nin çıkardığı kanunu kimin uygulayacağı belli değil mi; 'Hayır bunu biz uygulamayız' deme cesaretine kim sahiptir? Ya gönderin ya da gönderemiyorsanız, bırakın kulüpler göndersin. ' yorumunu yaptı.

ŞİKAYET YERİ TÜRKİYE'DİR
Daha önce 'Haluk Ulusoy da Leyla Zana gibi Türkiye'yi sürekli dışarı şikayet ediyor' sözlerinden kesinlikle pişmanlık duymadığını söyleyen Yılmaz, 'Ülkemi kim küçük düşürürseaynı lafı ederim. FIFA'nın Türkiye üzerinde yaptırımı yoktur. Bu kadar saçma bir ülkede yaşamak istemiyorum' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ