Yeni sahil yolunun ilçenin deniz tarafından geçmesiyle yeni yolla şehir arasında boş plansız alanlar meydana gelen alanların planlaması hem de mevcut liman içerisinde bulunan alan ile Büyükdere ve Âşıklar deresi arasında sahil bandında 100 m genişliğindeki alanı kapsayacak şekilde; doldurma yöntemiyle Çayeli’ne 240 dönüm sosyal alan kazandırılması için yapılan çalışmalar tamamlandı.

Konu ile ilgili Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır yaptığı açıklamada şunları söyledi; Çayeli’mize yeni sosyal alanlar kazandırmak amacıyla çalışmaların resmen onaylandığı öğrenmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sürecin nasıl işlediği hakkında bilgi verecek olursak; Belediyemiz imar ve şehircilik müdürlüğü tarafından hazırlanan dolgu imar planı çalışması 04.09.2012 tarihli Belediye Meclis toplantısında görüşülerek kabul edildi. Uzun bürokratik işlemlerden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 19.06.2013 tarihinde onaylandı.

23.12.2013-22.01.2014 tarihleri arasında Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde askıya çıkarıldı ve bu süre içerisinde hiçbir itiraz bulunmadığından planın kesinleştiğini mutlulukla öğrendik.

Çayeli’mize vizyon kazacak projemizin tamamlanmasıyla ilçemizin adeta fotoğrafı değişecek. 240 dönümlük alanda yapılması planlanan çalışmaların haberimiz ekinde yer alan görsellerde görmem mümkün. Bu projenin onaylamasında emeği herkese ilçem adına teşekkür ederken şükranlarımızı sunuyorum.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ