Şırnak'ta terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırı sonucu şehit olan askerlerimizin haberleri ailelerine ulaşırken acı hayat hikayeleri de merkezlere ulaşmaya başladı.

Piyade Er Mehmet Coşkun



Şırnak'ta askerlik yapan Piyade Er Mehmet Coşkun'un tezkeresine 4 ay kala şehit olması, Gaziantep'teki ailesinin yüreğini dağladı. Acı haberi alan anne Gazal Coşkun, oğlunun ardından Kürtçe ağıtlar yaktı. Ziyaretçi akınına uğrayan Çıksorut Mahallesi'ndeki evde taziyeleri kabul eden acılı annenin Kürtçe olarak, 'Küçük askerim, öksüzüm, küçük komandom' diye ağlaması yakınlarını da duygulandırdı.

Jandarma Er Caner Örengül




Diyarbakır'da, şehit olan Jandarma Er Caner Örengül, Afyonkarahisar'ı yasa boğdu. Olayın duyulmasının ardından Örengül ailesinin yakınları ve köylüler eve akın etti. Baba Resul Örengül metanetli davranmaya çalışırken, anne Türkan Örengül ise sinir krizleri geçirdi. Baba Örengül, Kurban Bayramı'nda izine gelecekti. Ne yapalım? Vatan borcunda öldü. Söyleyecek bir şeyimiz yok. Bu bir borçtur. Görev üzerine öldü, vatan sağolsun' dedi.

Piyade Çavuş Mehmet Uyar



Terhisine 90 gün kalan Piyade Çavuş Mehmet Uyar'ın Şanlıurfa'daki ailesi yasa boğuldu. Oğlunun şehit olduğu haberini alan baba Mustafa Uyar, oğlunun resmine bakarken gözyaşlarını tutamadı. Şehit piyade çavuşun evine akın eden vatandaşlar taziye ziyaretinde bulunurken, Uyar ailesi, 'Vatan sağolsun. Devletimiz için her can feda olsun' dedi.

Er Turgay Salgar



Şehit Er Turgay Salgar'ın Kars'ın Cumhuriyet köyündeki baba ocağına ateş düştü. Baba Tuncay Salgar, haberi alır almaz akın eden köylülere sarılarak gözyaşı döktü. Yeğeninin şehit haberi üzerine köye giden İl genel Sekreteri Ali Salgar da şehit babasının yanından hiç ayrılmadı. Anne Güler Salgar ise 'Beni oğlumun yanına götürün' diyerek ağıtlar yaktı. 'İçime taş düştü' diyerek elini göğsüne vuran şehit anası zaman zaman baygınlık geçirdi.

Piyade Onbaşı Kasım Aksoy



2.5 yaşında Güneş ve 1.5 yaşında Zeliha isimli 2 kızı bulunan şehit Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un, şehit olduğu haberi Şanlıurfa'nın Beşat köyünde yaşayan ailesini yasa boğdu. Acı haber aileye güvenlik güçleri tarafından bildirildi.Şehit onbaşının 4 gün önce annesini arayarak, 'Son görevime gidiyorum. Bundan sonra bir daha göreve gitmeyeceğim' dediği öğrenildi.

Er Murat Uçar



1.5 ay önce evlenen er Murat Uçar'ın ölüm haberini alan ailesi yasa boğuldu. Acı haberle yıkılan aileden terör örgütüne lanet yağdı. Murat Uçar'ın (20), Konya'nın Kulu ilçesi Canımana köyünde yaşayan ailesine acı haber,uykudan uyandırılarak verildi.
Çocuklarının şehit haberini alan aile feryatlar ederek gözyaşlarına boğuldu. Acı haberle birlikte sinir krizleri geçiren aile fertlerine sağlık görevlileri müdahale etti.

Piyade Komando Çavuş Bayram Güzel



Şırnak'ta teröristlerin Gabar Dağı bölgesinde operasyona çıkan askeri birliğe saldırması sonucu şehit olan Piyade Çavuş Bayram Güzel'in şehit olduğu haberi, Denizli'nin merkeze bağlı Kurtluca köyündeki ailesini yasa boğdu. Şubat ayında 1987-1 tertip olarak vatani görevini yapmaya başlayan Bayram Güzel, Bolu'da 28 gün kaldıktan sonra birliği ile birlikte Şırnak'a gitmişti. 1987 yılının Ramazan Bayramı'nda dünyaya gelen ve bu yüzden ailesinin Bayram ismini verdiği çocuklarının şehit olduğu haberi Kurtluca köyünü hem yasa hem gurura boğdu. Dün gece yarısı oğullarının şehit olduğu haberini alan anne Ayşe Güzel ve baba Nevzat Güzel gözyaşlarına boğuldu.

Er Mehmet Yıldırım



Şırnak'ta kurulan pusu sonucu şehit olan 21 yaşındaki Piyade Onbaşı Mehmet Yıldırım'ın evinde iki yas birden yaşanıyor. Dün sabah annesini kaybeden acılı baba Ali Yıldırım, aynı gün akşam saatlerinde de terhisine 22 gün kalan oğlunun şehit olduğu haberini alınca yıkıldı. Konya'nın Kadınhanı ilçesi Örnek köyünden vatani görevini yapmak için Bolu'ya oradan da terör örgütü PKK'nın son zamanlarda silahlı eylemlerini artırması üzerine birliği ile birlikte Şırnak'a giden Mehmet Yıldırım'ın babasi Ali Yıldırım, 'Aynı gece oğlumu da kaybettim. Üç gün önce telefon açarak, 'Baba tezkere alıp geleceğim, biraz harçlık gönderirmisin. Ama içimde bir korku var, zannetmiyorum tezkeremi alacağımı' dedi. Benden sonra annesi ile görüştü ve tüm aile bireylerini aradı. 'Baba rüyalarımda ateşin içindeyim' dedi ve dün gece de şehit olduğu haberi geldi' diye konuştu.

Astsubay İbrahim Ahmet Sarıoğlu

Şehit Astsubay İbrahim Ahmet Sarıoğlu'nun acı haberinin duyulması üzerine Malatya'daki ailesi yasa boğuldu. Kara haberle sarsılan baba Mehmet Sarıoğlu, 1 yıllık asker olan oğlunun Bolu Komando Tugayı'nda görevli olduğunu ancak Şırnak'a görevli gönderildiğini belirterek, 'Kendisi asker olmayı seviyordu, çok istekliydi. Asker olmak onun çok arzu ettiği bir şeydi' dedi. Oğluyla en son 6 gün önce cep telefonuyla görüştüğünü söyleyen baba Sarıoğlu, '40 gündür dağdaydı. En son ayın 2'sinde cep telefonu görüşmemiz oldu. 4 gündür haber alamıyorduk' dedi.

haber3

Editör: HABER MERKEZİ