Rize’nin Çayeli İlçesi’nde Ziraat Odası bünyesinde yürütülen mantar yetiştiriciliği kapsamında bir üreticinin evinde yetiştirdiği mantarların arasından 40 kiloluk mantar görenleri şaşırttı.

Çayeli ilçesinde bir üretici Ziraat Odası’na giderek mantar yetiştiriciliği hakkında bilgiler alarak odadan destek istedi. Üretici kendi bünyesinde amatör olarak evinde mantar yemek amacıyla Ziraat Odası’nın destekleriyle üretime başladı. Yaptığı onca uğraş sonrasında mantarlar yetişmediğini belirten üretici,  “Daha sonra evimin bodrumunda çalışırken bu büyük mantarı gördüm. Bu büyüklükte bir mantarı ilk defa gördüm.  6 ay önce başladığım mantar yetiştiriciliğinde verim alamadıktan sonra bu büyüklükte bir mantarı görünce şaşırdım. Mantarın türünü belirlemek için Ziraat Odası’na ve Tarım ilçe müdürlüğüne getirdik. Bu büyüklükteki mantarın daha önce hiç yetişmediğini öğrendik” dedi.

Çayeli Tarım ilçe müdürlüğü tarafından da incelenen mantarın istiridye mantarı olduğu tespit edilerek fotoğrafları çekilerek Çukurova Üniversitesi’ne tahlili için gönderildi.  

Editör: HABER MERKEZİ