Çayeli Şahika İlköğretim Okulu'nun başlattığı 'Ufuk Turu' programında bu kez Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerin soruları tek tek cevaplandıran Kaymakam Aktaş şunları söyledi; 'Bizim en önemli işimiz eğitimdir. Bu açıdan 11 ilçe içinde eğitimde öncü ilçe konumundayız. Eğitim yatırımlarım devam ediyor. Anadolu Lisesi inşaatımız devam ediyor. Okullarımız kaliteli ve eğitim düzeyi yüksek durumda. Kültür Merkezi tamamlandı. Halk Eğitim Merkezi yapıyoruz. Bunlar tamamı eğitim işidir. Yani benim en önemli görevim eğitimdir. Emniyet ve asayiş diğer vazifelerimiz arasındadır. Devletin yapmakla görevli olduğu işleri memurlarımız vasıtasıyla yürütür denetimini yaparız. Kaymakamların mesai mefhumu yoktur. 24 saat görev başındadır.'

Okul Müdürü Harun Var, Belediye Başkanı Rıza Çakır, Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır'dan sonra Kaymakam Mehmet Aktaş'ı da konuk etmekten mutlu olduklarını belirterek, bu tür programların öğrenciler açısında faydalı olduğunu ve Ufuk Turu'nun devam edeceğini söyledi.

 

Editör: HABER MERKEZİ