Mehmet Yazıcı kimdir?
Rize / Çayeli /Madenli beldesi / Yazıcılar mahallesinden Hafız Osman’ın torunu,Hafız Abdülkadir’in oğlu.İlk ve orta öğrenimimi Eyüp ilçesinde tamamladıktan sonra yüksek öğrenimimi yapmak için Karadeniz Teknik Üniversitesine gittim.Bölgemi ve bölge insanımı o yıllarda daha iyi tanıdım.Şu an ticaretle uğraşıyor,İş dalı olarak otomotiv şekil parça imalatı ve döküm sanayisinde çalışmalarımı sürdürüyorum.

Dernekçilik yaşantınız nasıl başladı?
Çok çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yer aldım. Kendi yaşam tarzımda dernekçilikle örtüştüğünden dolayı uzun yıllardır sivil toplum kuruluşlarında görev yapıyorum. İnsanlara yardım edebilmenin iyi bir haslet olduğunu biliyor, babamın bana bıraktığı en iyi miraslardan biri olduğunu düşünüyorum.
 


Eyüp Rizeliler Derneği olarak yaptığınız aktiviteler…
Eyüp Rizeliler Derneğinde görevi devralalı çok kısa bir zaman olmasına rağmen çok sayıda faaliyet yaptık. Faaliyetlerimize şölenle başladık. Çanakkale, Bursa ve Edirne gezileri düzenledik. Öğrencilerimize burs tedarik ettik. İhtiyaç sahiplerine erzak yardımı yaptık. Mevcut yerimizin yeterli olmamasından dolayı dört katlı yeni bir merkeze taşındık. Eyüp Sultan camisi ve başka camilerde şehitlerimiz için mevlütler okuttuk. Belediye ve diğer sivil toplum örgütlerinin programlarına katıldık.Gençlik şöleni yaptık,yöresel yemek festivaline katıldık.Kadın kollarımız çok çeşitli organizasyonlar yaptı.Yine kadın kolları geniş katılımlı bir matine düzenledi.Ramazan boyunca her akşam çeşitli gruplara iftar yemeği verildi.Ramazan’ın 25. akşamı geleneksel hale gelen çok katılımlı iftar yemeği verdik.Derneğimizin mehter takımını kurduk.Yine dernek üyelerinden oluşan bir fasıl heyeti oluşturduk.Derneğimizin giriş katını yöresel yemekleri tadabilecek bir cafe/restaurant haline getirdik. Mahalle toplantılarına başladık.Amacımız hem mahalleliyle tanışmak,hem sorunlarını öğrenip çözüm üretmek ve her mahallede yönetim kadromuzu genişletmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Sivil toplum kuruluşları genel olarak tabela derneği mantığında çalışıyorlar.Eyüp Rizeliler Dernekçiliğin neresinde?
Biz bir tabela derneği değiliz.yaptığımız çalışmalarla kimsenin bizimle alakalı bu tarz bir yaklaşımda bulunması mümkün değil.Derneğimiz 20 saat açık bir dernektir.

Rizeliler Derneği Eyüp’te yaşayan Rizelilere hitap ettiği gibi sevenlere de hitap eden bir dernek olduğunuzu sevenler Rizelilerden daha çok ilgi gösteriyor.Bu konudaki düşünceleriniz?
Biz yöresini ve yaşadığı bölgeyi seven insanlarız. Sevenler kısmı yaşadığı bölgeyi sevenlerden oluşan bir gruptur.Acizane tavsiyem;yöresiyle bölgesini kaynaştırabilmeyi başarabilen derneklerin çoğalmasıdır.

İstanbul’da Rizelilerin oluşturduğu RİDEF Rize federasyonu hakkında düşünceleriniz nelerdir?
RİDEF olması gereken bir kuruluştur. Bölge insanı olarak dernekçiliğin tam manasıyla idrak etmiş insanlar değiliz.Bu yüzden RİDEF’in oluşumu sıkıntılıdır.Ama duam şudur ki RİDEF Türkiye’nin en iyi dernekçiliğini yapar.
 


Avrupa yakası ve İstanbul genelinde bir teşkilatlanma içerisinde olduğunuzu haber aldık. Her ilçede bir Rize Derneği oluşturmak ve Rizeliler birliğini kurmak hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Evet.Böyle bir talep devamlı geliyor.İlçelerimizde Rize Dernekleri kurulmuş olanlar var. Çalışmalarımızdaki zafiyetten dolayı birlik beraberlik tam manasıyla sağlanamıyor. Bununla ilgili elimizden geleni yapacağımıza bize gelen arkadaşlarımıza söz verdik.İnşallah muaffak oluruz.

Yaklaşan bir yerel seçim var.Dernek olarak siyaset üstü politikalarınız devam edecek mi?
Biz Eyüp Sultan’da yaşayan her insan gibi yerel seçimlere duyarlı olmak zorundayız. Şahsıma taşıdığım misyon geniş bir yelpazeye ve geniş bir oy potansiyeline sahip olduğum için yerel seçimlerde muhakkak belirleyici noktada olmak zorundayım.

Yaklaşan yerel seçimlerde siyaset düşünüyormusunuz?
Yerel seçimlerle genel seçimleri birbirinden ayrı konjektörde düşünen bir insanım.Yerel seçimler bölgeye hizmet edecek insanların seçildiği seçimlerdir.Biz Eyüp Sultan’da yapılacak her hizmette olacağımızı söyledik.Makam ve mevkiler Mevla’nın takdiriyle olur.

Son olarak eklemek istediğiniz konular var mı?
Bizi ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim.Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan tüm insanların din,ırk gibi ayrımcılık yapmadan beraberce yaşamalarını Mevlam’dan dilerim..Mevlam tüm yurttaşlarımızın yar ve yardımcısı olsun…

Kaynak: www.rizem.org



Editör: HABER MERKEZİ