Trabzon Akyazı Spor Kompleksi ve şehirde yapımı tamamlanan tesis ve hizmetlerin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Terörün amaçlarından biri, ülkemizi ve milletimizi asıl çalışmalarından, hedeflerinden kopartıp kendi kısır gündemine hapsetmektir. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz' dedi.

Açılışı yapılan spor kompleksi içinde yer alan statta gerçekleşen törende; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Tani ve beraberindeki heyet, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çok sayıda davetli de hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende bir konuşma yaptı.

Açılışı yapılan spor kompleksinin ve futbol stadının adını Şenol Güneş olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şenol Güneş kardeşimizle biz dünya üçüncülüğünü kazandık. Millî Takımımızın kaleciliğini yıllarca başarıyla yaptı, kaptanlığını yaptı, Trabzonspor’un o çok güçlü olduğu dönemlerde de yine kalecisiydi. Arkadaşlarımla yaptığım değerlendirmeler neticesinde de bizler stadın adını da Şenol Güneş yapmaya karar verdik” diye konuştu.

'BU ÜLKEDE EMEĞİ OLANLARI ÖDÜLLENDİRMESİNİ BİLEN BİR MİLLETİZ'

‘Marifet iltifata tabidir’ sözüne atıfta bulunarak, “Biz gerçekten bu ülkede emeği olanları, taş üstüne taş koyanları ödüllendirmesini bilen bir milletiz. Bunun kadr-ü kıymetini bilmenin de huzuru içerisindeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan spor kompleksinde emeği olanları tebrik etti.

Düzenlenen törenle sadece stadın değil, Trabzon’da yapımı tamamlanan hizmet ve yatırımların da açılışının yapıldığını hatırlatan ve bunların Trabzon’a hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Tani’ye ve heyetine, törene katılarak kendileriyle bu mutlu anı paylaştıkları için teşekkürlerini dile getirdi.

Törenden önce Türkiye-Katar arasında Yüksek Düzeyli İstişari Komite Toplantısını yaptıklarını hatırlatan ve bu toplantı sonrasında iki ülke arasında 15 anlaşmanın imzalandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’ın Trabzon dağlarına kış turizmine yönelik yatırımlarda bulunacağını açıkladı.

'BU MİLLETİ ASLA BÖLEMEYECEKSİNİZ'

Dün Kayseri’de meydana gelen hain ve alçak canlı bomba saldırısının bugün yaşadıkları sevinci gölgelediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları söyledi: “Yaklaşık 1,5 yıldır süren yoğun terör eylemleri sebebiyle sevinçlerimizi ağız tadıyla yaşayamıyoruz. Terörün amaçlarından biri, ülkemizi ve milletimizi asıl çalışmalarından, hedeflerinden kopartıp kendi kısır gündemine hapsetmektir. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Terörle mücadelemizi kesintisiz ve kararlı bir şekilde yürütürken yatırımlarımızı yapmaya, projelerimizi hayata geçirmeye, hedeflerimize doğru yürümeye de devam edeceğiz. İnşallah Salı günü İstanbul’da Avrasya Tünelinin de açılışını yapacağız. Denizin altından inşallah Avrupa’dan Asya’ya artık çift katlı tünelden araçlar geçmeye başlayacak. İstediğiniz kadar terör estirin, bu milleti asla bölemeyeceksiniz. Ben inanıyorum ki onlar teröre koştukça benim milletim birliğe koşacak, daha güçlü olacağız. Ve tek kişi bunlardan kalmayıncaya kadar devam edeceğiz.”

Şehitlerin ve gazilerin her birinin, bu toprakların tekrar tekrar vatan haline getirilmesi mücadelesinin beratları olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kayseri’de geçen hafta İstanbul’da, terörle mücadelede, Fırat Kalkanı operasyonunda ve 15 Temmuz’da şehit düşenler için Allah’tan rahmet temennisinde bulundu.

'İLKELER ÜZERİNDE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Konuşmasında, ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ vurgusunda bulunan ve bu ilkeler üzerinde yürüyeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, stadın ve toplu olarak açılışı yapılan hizmet ve tesislerin şehre hayırlı olması dileğini yineledi ve sözlerini “Askerimizin, polisimizin tekraren gözlerinden öpüyorum. Milletimizin başı sağ olsun diyorum, ailelerine sabırlar diliyorum” diyerek tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını tamamladıktan sonra eşi Emine Erdoğan, Katar Emiri Al Tani, törene katılan bakanlar ve Trabzonspor yöneticileri ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılış töreninin sona ermesiyle Trabzon’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Havalimanı'na geçti ve şehirden ayrıldı.

Şenol Güneş Stadyumu Açılış Töreni

Şenol Güneş Stadyumu Açılış Töreni

Şenol Güneş Stadyumu Açılış Töreni

Şenol Güneş Stadyumu Açılış Töreni

Şenol Güneş Stadyumu Açılış Töreni

Şenol Güneş Stadyumu Açılış Töreni

Şenol Güneş Stadyumu Açılış Töreni

Şenol Güneş Stadyumu Açılış Töreni

Şenol Güneş Stadyumu Açılış Töreni

Şenol Güneş Stadyumu Açılış Töreni

Editör: HABER MERKEZİ