Medya Devi Murdoch'un Başbakan Erdoğan'a 'Yakışıklı olduğunuz kadar da karizmatiksiniz' demesi üzerine medyadaki kadın yazarlara bu soru soruldu: Erdoğan sizce de karizmatik mi?

ABD'li medya patronu Rupert Murdoch'un Başbakan Erdoğan'a yönelik 'Karizmatik bir lider olduğunuz kadar yakışıklısınız da' sözleri üzerine Hürriyet gazetesi çeşitli kesimden kadınlara bu soruyu sordu. Ancak en ilgi çekici cevap, yazılarında sık sık Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Vatan gazetesi yazarı Ruhat Mengi'den geldi.

KARİZMATİK AMA, BIYIKLARI HİÇ DE ŞIK DEĞİL

Ruhat Mengi 'Başbakan'ı yakışıklı ve karizmatik buluyor musunuz?' sorusuna; 'Başbakan Tayyip Erdoğan'ı insanların ilk bakışta yakışıklı ve karizmatik bulmalarını anlayabiliyorum. Çünkü ben de kendisiyle üç defa röportaj yaptım ve bir lider karizması var hakikaten. Size doğru geldiğinde uzun boyu, nazik ve centilmen havası ilk bakışta yakışıklı olduğu duygusunu veriyor. Ama bir de şu var. Onu değerlendirirken, başbabakan ve bir lider olarak değil de sıradan bir memur olarak düşünelim. Bakalım aynı şekilde karizmatik ve yakışıklı bulacak mıyız? Onu uzun boyu ve şimdiki havasıyla karizmatik görüyoruz. Şık giyiniyor, gülümsüyor, artık nasıl davranacağını biliyor. Ama dikkatle baktığınızda, yüzündeki bıyıkları bütün fotoğraflarda rahatsız edici. Hiç hoş bir bıyık değil. Bıyığın da güzeli ve çirkini vardır. Çirkin bir bıyık yani. Yüzünü çok bozuyor. Bıyıklarını ve omuzlarını iki yana eğerek, kabadayılar gibi vücudunu kıvırıp sallanarak yürümesini ben itici buluyorum' şeklinde cevap verdi.
Editör: HABER MERKEZİ