iPhone sahipleri, Apple’ın iOS 7 ile sunmuş olduğu yeniliklerden dolayı App Store’daki bazı uygulamalara artık ihtiyaç duymayacak. Peki, tarih olacak bu uygulamalar hangileri?

Kullanıcılarına yeni arayüzün yanında birçok yeni özellikte sunan iOS 7, App Store için uygulama geliştirenleri biraz üzecek gibi görünüyor. Çünkü iPhone sahipleri bir önceki iOS sürümünde bulunmayan özellikleri, 3.parti uygulamalar ile cihazlarına ekleyebiliyordu.

iPhone’lara ek özellik eklemek için App Store’dan indirilen 3.parti uygulamaların başında; e-mail, el feneri, fotoğraf aktarıma ve radyo uygulamaları yer alıyor. Yeni sürüm ile kullanılmayacağını düşündüğümüz bu 3.parti uygulamalarını sizler için inceledik.

Bump

iOS 7'nin gelmesiyle kullanımının azalacağı uygulamaların ilk sırasında Bump yer alıyor. iPhone kullanıcılarının telefonlarını birbirine çarptırarak veya bilgisayardaki Web tarayıcısı üzerinden dosya alışverişi yaptığı Bump uygulamasının yerini, iOS 7 ile gelecek olan AirDrop alacak.

AirDrop ile rehberinizdeki kişileri, fotoğraflarınızı ve videolarınızı Wi-Fi üzerinden iPhone'lar ve bilgisayarlar arasında aktarım yapabilirsiniz. Ancak AirDrop iPhone 5 ve üzerindeki iCihazlara gelecek. Bu yüzden Bump uygulaması iPhone 4S ve daha düşük iPhone modellerinde uzun süreler daha kullanılacak gibi görünüyor.

Bump uygulamasını ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

Mailbox

iOS'taki mail uygulamasına en iyi alternatif olan Mailbox, sade arayüzü ve sunmuş olduğu ek seçenekler ile kısa sürede kullanıcıların beğenisini kazanmıştı. iOS 7 ile birlikte değişen standart mail uygulaması sayesinde artık Mailbox'a olan ilgi azalacak gibi görünüyor.

Bulut teknoloji devi Dropbox tarafından satın alındıktan sonra hızla gelişen Mailbox, sadece Gmail servisini destekliyor. Kısıtlı servis sağlayıcısından dolayı Mailbox'ın, yeni iOS'un mail uygulamasının gerisinde kalacağını düşünüyorum.

Mailbox uygulamasını ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

Pandora

iPhone'un radyo eksikliğini kapatan Pandora, internet üzerinden sunmuş olduğu radyo hizmeti ile müzik severlerin vazgeçilmez uygulamaları arasında yer alıyor.

iOS 7 ile birlikte gelecek olan iTunes Radio hizmeti, Pandora uygulamasının yerini alacak gibi görünüyor. Yeni iTunes Radio'nun içeriği şu an için netlik kazanmış değil. iTunes Radio'nun, Pandora'da olduğu gibi aylık üyelik sistemi ile hizmet vereceği tahmin ediliyor.

Pandora uygulamasını ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

 

El feneri uygulamaları

Flaşlı iPhone'a sahip olanların neredeyse tamamı el feneri uygulamalarını kullanıyor. Elektrik kesilince veya gece dışarıda en çok lazım olan bu uygulamalar yerini, iOS 7'de kontrol merkezinde bulunan el feneri kısa yoluna bırakacak.

Haberimport: Birçok Uygulama iOS 7 ile Tarih Olacak haberi

Kontrol merkezinden kolayca ulaşabileceğimiz el feneri uygulaması çok iyi düşünülmüş. Bu bölümde bulunan kısa yolların şu an için iOS 7 Beta 1 sürümünde değiştirilmediğini belirtelim.

Umarız final sürümünde kullanıcılara, bu kısa yolları diledikleri gibi değiştirme imkanı sağlanır.

Onavo

Onavo uygulaması kotalı mobil internet paketine sahip olan kullanıcıların vazgeçilmemeleri arasında yer alıyor. Sunduğu sıkıştırma hizmeti ile kullanıcıların internet paketlerinin kotasını daha az kullanma imkanı sağlayan Onavo, iOS 7'nin gelmesiyle popülerliğini yitirecek gibi görünüyor.

Yeni sürümle gelecek olan özellik sayesinde kullanıcılar, mobil internetlerini belirledikleri uygulamalarda kullanma imkânına sahip olacak.

Onavo uygulamasını ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

iOS 7 ile birlikte gelecek olan özellikler sizce hangi uygulamaların kullanımı olumsuz etkileyebilir? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Haberimport: Birçok Uygulama iOS 7 ile Tarih Olacak haberi

haberimport.com

 

Editör: HABER MERKEZİ