Rize'nin İkizdere İlçesi Şimşirli Köyü'nde, AB hibe fonlarından yararlanılarak yapılmak istenen ve ön elemeden geçen 350 bin euro tutarındaki kanalizasyon şebekesi ve arıtma tesisi projesi köylüler arasında görüş ayrılığına neden oldu.

Bazı köylüler projeyi desteklerken, bazıları da, “AB bize niye karşılıksız para versin? Bunun altında bir şey var' diyerek karşı çıktı. Karşı çıkan köylüler arazilerini vermeyip, yeni arazi de bulunamayınca projeden vazgeçildi.

Gelişmelerin medyada yer alması ardından İstanbul'da bulunan İkizdereli birçok vakıf ve dernek yöneticileri devreye girerek köylüleri ikna etti. Arazi sorununu çözen köylüler projeyi geri alabilmek için çalışmaya başladı.

BUGÜN SON GÜN

Bugün akşama kadar kendilerine süre verilen köylüler, sabah İkizdere Kaymakamlığı'na projeden yeniden yer almak istediklerine dair dilekçe verecek. Şimşirli Köyü Muhtarı Necmi Şimşek, AB'nin 350 bin euroluk hibe fonuna karşı çıkan köylülerin ikna edilerek tesisin yapılacağı arazi sorununun çözüldüğünü söyledi. Şimşek, “Arazi sorunumuz yok. Bu işi çözdük. Bize bugüne kadar süre verilmişti. Biz de dilekçe ile yeniden başvurarak projeyi kurtarmaya çalışacağız. İnşallah başarırız' diye konuştu.

Posta

Editör: HABER MERKEZİ